Музика, която обяснява всичко за добруването на общността: Singerprints е вторият албум на Spectrum

Музика, която обяснява всичко за добруването на общността: Singerprints е вторият албум на Spectrum

Концертната му премиера е на 5 септември

Тук е връзката с наследството, тук е пълното разбиране на съвремието с неговите необходимости и предизвикателства, тук са връзките в общността, тук е хармонията в съжителството. Вторият албум на Spectrum Vocal Band – Singerprints, е за следата, която песента оставя. Привлякла, събрала и сплотила, тя е за споделяне на всичко извечно важно. Личности синтезират от преживяното колективната мъдрост. Spectrum са наблюдателни, вникващи, експресивни по възхитително красив начин.

Албумът ни посреща с обложка с четири ръце, сочещи в четирите посоки на света, символично рисуващи кръст. Благотворното въздействие на музиката достига до нови и нови територии. Песните в албума утвърждават живота, обясняват добруването на общността. В репертоара са оригинални творби, обичани народни песни в авторски аранжименти, включително с добавен текст от Весела Морова към Санданско хоро, което тук е под заглавието „Зима“. И целят албум е проникнат от усещането, че си защитен и предпазен, че ще устоиш и ще устоим. Вокалните задачи никак не са лесни, но са така успешно реализирани, че уверяват в постижимостта на всичко, когато сме заедно.

Идеята за музиката като притегателен център и уважението към традицията са предадени и с поканата на музикантите за участие към Теодосий Спасов, Христина Белева и „Ева квартет“. Съвместните изпълнения показват музиката в развитието й във времето и илюстрират колко е ценно постоянното добавяне към нея. Отговорни в личния принос към общото благо.

Албумът Singerprints на Spectrum е реализиран с подкрепата на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“. Концертната му премиера е при вход свободен на 5 септември от 19:30 ч. в Кино „Кабана“.

На първия екземпляр на албума в публичното пространство Spectrum дадоха автографи при интервюто си в Джаз ФМ.

Дата на издаване: 5 септември 2021 г.

Ключови думи: