Мистичен и понякога екстремен – духа на Буенос Айрес аржентинският пианист и композитор Пабло Зиглер улавя в албума си Amsterdam Meets New Tango, записан с холандския „Метропол оркест”

Мистичен и понякога екстремен – духа на Буенос Айрес аржентинският пианист и композитор Пабло Зиглер улавя в албума си Amsterdam Meets New Tango, записан с холандския „Метропол оркест”

Танго нуево на XXI в. – аржентинският пианист и композитор Пабло Зиглер представя музиката си с легендарния холандски оркестър „Метропол оркест” в албума Amsterdam Meets New Tango. Зиглер е ключова фигура за съвременната аржентинска музика, която той прелива от танго нуево към джаз импровизации. И това не е случайно, особено като се има предвид факта, че е работил с Астор Пиацола повече от 10 години.

В Amsterdam Meets New Tango аржентинският виртуоз Пабло Зиглер записва основно своя оригинална музика заедно с квартета си и с прочутия джаз и поп оркестър „Метропол оркест”. Музиката в албума отразява съвременния дух на Буенос Айрес – мистичен, чувствителен, мрачен, хаотичен и понякога екстремен. Десет от 11-те пиеси, включени в продукцията, са творби на Пабло Зиглер, а една е дело на китариста от неговия квартет Куике Синеси. Легендарният „Метропол оркест” участва в записите в пълен състав под диригентството на Джулс Бъкли.

Музиката в Amsterdam Meets New Tango е иновативна и модерна. Мнозина музикални критици наричат стила на Пабло Зиглер „новото танго нуево” или „танго нуево на XXI век”. И ако Астор Пиацола е създателят на това революционно танго, то Пабло Зиглер е пораснал и съзрял в този стил, затова и музиката му вече не прилича на Пиацола, а е нова и уникална, въплътила чистия Зиглер като творец.

Дата на издаване: 11 юни 2013 г. от Zoho Music

  • Музика от Amsterdam Meets New Tango на Пабло Зиглер и „Метропол оркест” слушаме в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” днес. Целия албум ще излъчим в новото Desafinado.