Mind Trips с Don’t Stop – за да пее сърцето и тялото да танцува

Mind Trips с Don’t Stop – за да пее сърцето и тялото да танцува

„Същата любов // с нова сила… // Не спирай да мечтаеш!“

Mind Trips улавят важното в живота, концентрират го, придават му музикална форма, която достига право до душата, и ни го предават. За да можеш, когато чуеш песента, да си обещаеш: „Да, така ще бъде!“ Don’t Stop е за любовта която ни води напред.

„Понякога има и поглед към стара любов, която искаш да преживееш по същия начин, дори с нова сила, но вече с друг човек. Когато нещо свърши, след него следва нещо хубаво и не бива да спираш да мечтаеш за това. Неслучайно песента е есенна и клипът е такъв, защото искаме да има противоположности – и даваме надежда, и виждаме студа, който предстои.“ – споделя за изразените с думи чувства Алекс Раева.

Всеки следващ ден на есента ни доближава до пролетта… И времето е по-хубаво с модерната музика, наситена с джаз, в поредната перла на Mind Trips. Оказва се, че магията на сътворението на музиката може да се обясни: „Това винаги е колаборация между хората, които правим песните.“ – казва Бурян. Алекс добавя: „Хубаво е , че правим заедно първоначалната визия на песента. Това спомага за звученето, защото се създава общо чувство, което ни завладява в този момент.“

Оригиналната версия на Don’t Stop е с продължителност от над 8 минути, в които музикантите имат възможност да свирят заедно и да се изявят самостоятелно. Тя включва сола на лирично пиано, замечтан тромпет, ударна китара, екзотични перкусии и настоятелни вокали: „Това е Mind Trips – всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност и за нещо, което би било извън нас самите. Това сме ние.“ – ясно описва творческия дух в групата китаристът Александър Георгиев.

8-те минути на песента изминават неусетно и илюстрират относителността на времето. Това са осем минути, изпълнени с вечните лекота, красота, любов… „Ние сме енергийно събрани хора. Всеки един от нас е коренно различен, но имаме обща музикална енергия, която ни дава спокойствие в правенето на музика. Нямаме притеснения дали песента ще е 10 или 20 минути, дали хората ще го приемат. Ако ни беше видял в гората по време на снимките на клипа… Бурян ходеше с пушек машина между дърветата, Сашо снимаше. Ние и в това сме заедно. Вкарваме цялата си енергия и няма как то да не докосне някого.“ – обяснява Алекс. Александър допълва: „То е заредено по природа.“ За Бурян емоцията е много назад в годините: „Изживяваме детските си мечти, когато бяхме тийнеджъри и имахме желание да правим това, което правим сега.“

Да се реализираш, да участваш, да си въвлечен с цялата си душа. Финалът на Don’t Stop е съвсем дискретен, за да останат думите в душата: „Не спирай да мечтаеш!“ „Това, което за мен е най-важното и всеки трябва да го прави, за да усети поне един път в живота си миг на щастие, е да следва любовта. Дали това е любов към партньор, към дете или това, което ние правим – защото това е голяма любов, пожелавам всеки човек да има такава любов, каквато той си пожелае, и това да го мотивира и да го движи напред, дори и в тези студени дни.“ За да пее сърцето и тялото да танцува…

„Надявам се скоро да успеем да завършим нашия албум и напролет да го представим пред публика. Това е, което мен ме движи и не искам да спирам.“ – завършва с обещание Бурян.

  • Разговора на Светослав Николов с Алекс Раева, Бурян Маслев и Александър Георгиев, в който слушаме и пълната версия на Don’t Stop, можете да чуете чрез бутона „Аудио“.