Мелъди Гардо отправя послание за любов с новата си песен From Paris with Love, записана с музиканти от цял свят

Мелъди Гардо отправя послание за любов с новата си песен From Paris with Love, записана с музиканти от цял свят

Певицата Мелъди Гардо представя новия си проект From Paris with Love, който обединява музиканти от цял свят. С него тя отправя послание за любов и свързване помежду ни. В края на април Мелъди покани свои колеги да се включат в проекта ѝ и сред стотиците кандидати заедно с продуцента Лари Клайн и известния диригент, аранжор и композитор Винс Мендоса селектират най-подходящите от тях. Накрая записите, направени в домашни условия, са монтирани и в резултат на това се е получила песен в изпълнение на глобален дигитален оркестър. Всеки от музикантите, участващ в проекта From Paris with Love, ще получи и хонорар за своята работа – чудесен жест, имайки предвид колко много музиканти останаха без работа и доходи заради пандемията. Мелъди Гардо и нейният лейбъл Decca ще дарят приходите от продажбата на песента в подкрепа на здравните работници.

„Това видео е един вид дигитална пощенска картичка, станала възможна благодарение на щедрия принос на музиканти и хора, чийто контакти бяха ограничени. Моята надежда е, че това послание ще продължи да си проправя път по света и ще носи надежда там, където хората имат най-голяма нужда да се почувстват свързани. Моите сърдечни благодарности към всеки, участвал в осъществяването на този проект“ – казва Мелъди Гардо. Във видеото са монтирани и портрети на хора от цял свят, които също отправят своето послание за любов.

Междувременно Мелъди Гардо обяви, че за създаването на следващия си албум ще работи с оркестри от цял свят. Преди дни тя беше първият артист, записвал в Abbey Road Studios след 10-седмично затваряне, което е прецедент в почти 90-годишната история на прочутото студио. Записите бяха осъществени с Royal Philharmonic Orchestra.

Снимка: от прессъобщение на Мелъди Гардо