Между приятели и съграждани: Доктор Джон посвети на Луис Армстронг и на духа на Ню Орлиънс записания с много звезди албум Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch

Между приятели и съграждани: Доктор Джон посвети на Луис Армстронг и на духа на Ню Орлиънс записания с много звезди албум Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch

Има само един начин да изживееш живота си – като го празнуваш; един начин да преживееш страданието – като го излееш. Възпяваща живота или споделяща болката, музиката на Ню Орлиънс, в която и Луис Армстронг, и Доктор Джон са основни фигури, е изпълнена с вяра и оптимизъм за доброто, което ни очаква на този свят и отвъд. Затова и най-добрият начин да се обърнеш към музиката на Ню Орлиънс, както е изпълнена от Луис Армстронг, е да организираш празник – и това прави Доктор Джон в новия си албум, записан с много приятели, Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch.

Празникът събира общността, обединява енергията на отделните й членове, за да ги направи по-силни и по-добри. Доктор Джон събира някои от емблематичните в изпълнение на Луис Армстронг песни, кани много приятели – вокалисти и групи от цялата страна, а всеки от гостите внася своя характерен стил. Така Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch звучи с борбите в гетото, с шумотевицата на карнавалния площад, с личната вяра, а блус, рап, соул, джаз, госпъл рисуват пълна картина на живота в Ню Орлиънс.

Сливането с духа на Ню Орлиънс и с музиката на Луис Армстронг в Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch на Доктор Джон е с песните What A Wonderful World, Mack the Knife, I've Got The World on a String, Sometimes I Feel Like a Motherless Child, Nobody Knows the Trouble I've Seen, Sweet Hunk O'Trash, When You're Smiling и други – общо 13, представени с приятели – Терънс Бланчард, Никълъс Пейтън, „Маккери систърс”, Blind Boys of Alabama, Dirty Dozen Brass Band, Шемекия Копланд, Артуро Сандовал, Ледиси, Антъни Хамилтън, Телмари и Джеймс „12” Андрюс. Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch на Доктор Джон ни среща с духа на Ню Орлиънс и ни приобщава към него, за да почувстваме как всеки ден от живота заслужава да го празнуваш.

Дата на издаване: 19 август от Concord

  • Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch на Доктор Джон е с премиера днес в „Джаз ден” и All-Time Jazz Masters.