Мечтателят никога не се предава – Лайза Минели записа с Уинтън Марсалис основната песен към документалния филм „Златото на Гарнет”

Мечтателят никога не се предава – Лайза Минели записа с Уинтън Марсалис основната песен към документалния филм „Златото на Гарнет”

Винаги устояваща на несгодите, винаги неустоима – Лайза Минели прекъсна турнето си заради поредни здравословни проблеми, претърпя операция, и влезе в студиото, за да запише с Уинтън Марсалис песента Until The End. Неин автор е номинираният за „Оскар” Джей Ралф, който я създава специално за документалния филм на Ед Пъркинс „Златото на Гарнет” (Garnet’s Gold). Лентата влезе в официалната селекция на основания от Робърт де Ниро фестивал на независимото кино „Трайбека” и разказва за човек, който преоткрива смисъла на живота по време на донкихотовско издирване на скрито съкровище. Продуцент е носителят на две награди „Оскар” Саймън Чин.

Песента е за вярата, че животът е не низ от трудности, които ни спират, а поредица от предизвикателства, които (ни) разкриват вътрешната ни сила – и това я прави толкова подходяща за Лайза Минели. Нейното послание – мечтателят никога не се предава. Until The End излиза на музикалния пазар на 2 декември.

„Бях толкова щастлива, когато Джей Ралф ми каза, че е написал песен за мен! Когато я чух, усетих, че наистина е така. Тази песен ми напомни за някои от най-хубавите, които съм изпяла през годините”, каза Лайза Минели. Джей Ралф има номинация за „Оскар” за песента си Before My Time в изпълнение на актрисата Скарлет Йохансон и цигуларя Джошуа Бел. Тя е от саундтрака на документалния филм „Да преследваш леда” (Chasing Ice), в който фотографът на „Нешънъл джиографик” Джеймс Балог, скептик по отношение на промените в климата, представя доказателствата за това как тези промени настъпват и влияят върху екосистемата. Before My Time е една от едва трите песни от документален филм с номинация за „Оскар”.

За 39-годишния Джей Ралф „Холивуд рипортър” пише, че това е човекът, към когото да се обърнеш, за да напише музиката към документалния ти филм. Освен с Лайза Минели, Уинтън Марсалис, Скарлет Йохансон и Джошуа Бел, той е работил още с Уили Нелсън, Юсу Ндур, Лила Даунс, Салиф Кейта, Шон Ленън, Доктор Джон, Бен Харпър. Нора Джоунс записа неговата A Change Is Gonna Come за филма Wretches & Jabberers:

68-годишната Лайза Минели е една от малкото звезди в шоубизнеса с наградите „Оскар” за кино, „Тони” за театър, „Еми” за телевизия и „Грами” за музика.

Дата на издаване: 2 декември от Lava Records/Universal Music

  • Until The End звучи премиерно по Джаз ФМ днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”.