Мечтаният свят на хармония и доброта в новия албум Sings на Анджелик Киджо, записан с Филхармонията на Люксембург и перкусионисти от Бенин

Мечтаният свят на хармония и доброта в новия албум Sings на Анджелик Киджо, записан с Филхармонията на Люксембург и перкусионисти от Бенин

Културите на два континента събира Анджелик Киджо в новия си албум с краткото заглавие Sings („Пее“), в който тя пресъздава своите популярни песни, а също и непознати за слушателите до момента композиции, с Филхармонията на Люксембург и перкусионисти от родината й Бенин. Записите са направени в Люксембург, Париж и Ню Йорк под съвместното ръководство с нейния съпруг и партньор-продуцент Жан Хебрел. Така Анджелик Киджо за пореден път изразява своята вяра, че всички ние, независимо от своите различия, споделяме общ стремеж към красота, сътворена от хармонията и ритъма.

Sings съдържа 11 песни – девет от тях са от богата дискография на Киджо, наброяваща 24 албума, а две (Otishe и Mamae) са неиздавани до момента и са част от работния процес по създаването на спечелилия наградата „Грами“ за световна музика албум Eve. Те са така композирани и изпълнени, че утвърждават концепцията на певицата за емоционална свързаност на всички хора по земята.

Анджелик Киджо има пряко участие във всички звукозаписни сесии за албума Sings. Тя присъства по време на записите на 110-членната Филхармония на Люксембург под диригентството на Гаст Валцинг – автор на аранжиментите, и пее в Париж с африканските перкусионисти от Бенин. След това в студио в Ню Йорк към музикалния материал са добавени още елементи и е направено смесването.

През годините музиката на Анджелик Киджо стана разпознаваема и за хората, които не са толкова тясно свързани с етно джаз музиката – и те я почувстваха близка, което доказва стабилната основа на концепцията на певицата. Няма нужда тя да бъде описвана с думи – чуйте музиката със сърцето си и ще откриете този свят на хармония, доброта и любов, стремежът към който е заложен в човешките гени.

Дата на издаване: 31 март 2015 г. от 429 Records

  • Изпълнения от Sings на Анджелик Киджо слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“, а албума в цялост представяме в Desafinado.