Me and My Radio на Антъни Стронг - музика, изпълнена с мяра и вкус

Me and My Radio на Антъни Стронг - музика, изпълнена с мяра и вкус

Антъни Стронг е сред обещаващите британски джаз певци от новото поколение, чийто нов албум се нарича Me and My Radio. Той ще се почви официално през април, но вече може да се чуе пилотната му песен You to Me Are Everything. Стронг е създал продукция, която свързва ведно различни музикални влияния производни на джаз, фънк, соул, поп. Всичко това той прави без усилие, с талант и музикалност, която притежава и заради годините свирене на пиано, защото освен образован певец в Кралската музикална академия в Англия, той е и бакалавър по джаз пиано. Това е повлияло и на пеенето му: овладяно, без излишни атака, с меко звукоизвличане, брилянтен тайминг. Песните, които Антъни Стронг е подбрал, са записани с оркестър и са разнообразни по звучност и произход. Повечето от тях са от класическия американски сборник с песни, разработени в неговия елегантен, вече разпознаваем стил. Могат да се чуят интерпретации на Чаплиновата Smile или My Chérie Amour, Anything Goes...

Целият албум е записан и изработен прецизно и професионално, с огромно отношение към песента като най-краткото музикално произведение, с което чрез музика и текст трябва да се разкаже една история. И Стронг го прави с лекота, но и с дискретна и елегантна ирония, която е като тънка нишка в красивия му и топъл глас. С музиката си британският певец заявява своя безспорен талант, но без да се взима насериозно и сякаш между другото небрежно изпява песните си, с ненатрапливи, привлекателни аранжименти.

След големия пробив на Антъни Стронг във Франция новият му албум Me and My Radio има всички качества да му спечели почитатели в целия свят, защото това е музика, изпълнена със светлина и очарование, с мяра и вкус.

Дата на издаване: 19 април 2019 г. от Guaranteed Records