Майсторско и едновременно с това свежо музикално послание от Стенли Кларк бенд с албума The Message

Майсторско и едновременно с това свежо музикално послание от Стенли Кларк бенд с албума The Message

В края на юни беше издаден новият албум на Стенли Кларк бенд, наречен The Message. Той излиза 4 г. след предишния проект на формацията Up, който тогава Стенли определи като най-енергичния, ритмичен и радостен албум, който някога е записвал.

The Message e майсторско и едновременно с това свежо музикално послание, отправено от един от най-големите басисти в света. Стенли Кларк пише композициите по време на интензивно европейско турне, а в записите участват Камерън Грейвс (синтезатори), Бека Гочиашвили (пиано) и Майк Мичъл (барабани). „Много съм развълнуван от работата ни по този проект.“ – казва Стенли и пояснява: „Исках да включа приноса на всички членове на групата и резултатът е албум, който е фънки, мелодичен, музикантски, съвременен и свеж, с богато влияние от различни жанрове. Момчетата в тази група са опитни млади музиканти, но техният музикален дух е стар.“ Сред специалните гости са рапърът и бийтбоксър Дог И Фреш и тромпетистът Марк Айшъм.

Новият албум на Стенли Кларк бенд е провокиран от тревогите на съвременния човек, като не е подмината темата за ролята на технологиите и информацията. Неслучайно две от композициите се наричат The Rugged Truth („Горчивата истина“) и Alternative Facts („Алтернативни факти“). В един от записите Стенли изпълнява Прелюд из Сюита за соло виолончело № 1 от Бах, а друга от пиесите And Ya Know We're Missing You („Знаете, че ни липсвате“) е посветена на вече покойни музиканти като Ал Жеро, Лари Кориел и Том Пети. С The Message Стенли Кларк ни представя богата палитра от фюжън, фънк и рок-джаз и прави така, че музиката да звучи комуникативно, с лекота и непринуденост, нещо, което Стенли отдавна е доказал, че добре умее.

Дата на издаване: 29 юни 2018 г. от Mack Avenue Records