Любимка на Стиви Уондър, Куинси Джоунс и Майкъл Бубле, Брена Уитакър дебютира с Дейвид Фостър

Любимка на Стиви Уондър, Куинси Джоунс и Майкъл Бубле, Брена Уитакър дебютира с Дейвид Фостър

Като дете израства в дом, в който се слуша много джаз и блус. Напуска родния град, за да се влее в потока на изкуството в Ню Йорк, откъдето се мести в Лос Анджелис за началото на звездна кариера, след като в нейното изкуство се влюбват някои от най-големите. Това е поредната приказка за сбъдната мечта на желаещия изява млад творец.

Брена Уитакър е родена в Канзас, излиза за първи път на театралната сцена, когато е на 11 години, усъвършенства изкуството си в Ню Йорк, където, 17-годишна, тя се учи от най-великите на „Бродуей“, за да се установи в Лос Анджелис. Там с музикантите си от Little Big Band става постоянната група на местен хотел. Хората толкова много харесват тяхното изкуство, че всяка неделя салонът е пълен, а сред слушателите са Стиви Уондър, Куинси Джоунс и Майкъл Бубле. А най-важно е присъствието на президента на джаз компанията „Върв“ Дейвид Фостър. Така Брена Уитакър става първият млад артист, чийто талант майсторът на хитове се наема да развие, след като е направил това преди десетина години с Майкъл Бубле. Ето че е факт дебютният едноименен албум на вокалистката – с джаз, соул и поп стандарти, както и с оригинални композиции.

Под свръхпродукцията, много характерна за Дейвид Фостър, блести наистина ярък талант – с красота, с енергия и с желание за споделяне на любимата джаз и блус музика. Потенциал, който сега забелязваме, но чието развитие предстои да проследим с личностното и творческо израстване на Брена Уитакър.

Дата на издаване: 6 ноември 2015 г. от Verve

  • Песни от дебютния едноименен албум на Brenna Whitaker слушаме днес в „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и All-Time Jazz Masters.