Louie, Louie, Louie на Big Bad Voodoo Daddy: талантлива илюстрация на една епоха

Louie, Louie, Louie на Big Bad Voodoo Daddy: талантлива илюстрация на една епоха

Със своя единадесети студиен албум, озаглавен Louie, Louie, Louie, музикантите от Big Bad Voodoo Daddy отдават почит на знаменитата триада – Луис Армстронг, Луис Джордан и Луи Прима – всеки един от тях e със свой принос към Ерата на суинга. Албумът възстановява любими пиеси от отдавна отминала епоха. Това е компилация от популярни мелодии, с основание смятани за перли в жанра.

Big Bad Voodoo Daddy ни връщат към Нови Орлеан и рагтайма, като не пропускат да напомнят, че Луи Прима, и особено Луис Джордан, са в основата на рокендрола. „Тези изключителни артисти направиха революция в американската музика и популярна култура и поставиха нови стандарти в забавлението и в творческото изразяване.“ – споделя основателят на групата Скоти Морис (Скоти, заедно с пианиста и аранжор Джошуа Ливай, е продуцент на новия албум).

Big Bad Voodoo Daddy ни въвеждат в епохата чрез атмосфера от концерт на Луис Армстронг с неговия автентичен глас. Музикантите от групата не просто илюстрират една ера. Те творчески я пресъдават! Освен че напомнят за тенорсаксофониста Сам Бутера и певицата Кийли Смит от оркестъра на Луи Прима, много от талантливите сола дават идея за историческото време.

Дата на издаване: 16 юни 2017 г. от Savoy

  • Новият албум на Big Bad Voodoo Daddy Louie, Louie, Louie звучи днес като акцент на „Джаз ден“ и All-Time Jazz Masters.