Лили Иванова ни призовава към живот, воден от любов, в краткосвирещ албум „Чуй душата ми“

Лили Иванова ни призовава към живот, воден от любов, в краткосвирещ албум „Чуй душата ми“

Песни, които не само обрисуват любовта, а ни казват, че сме обичани

Има песни, от които се нуждаем. Които не само обрисуват любовта, а ни казват, че сме обичани. Те не просто отбелязват, че животът е хубав, а със страст разкриват перспектива – той е щедър и добър, в неговите изпитания достигаме върхове. Любовта не е мираж, животът в сила е постижим. Това е реалността, в която всеки миг е дар, всеки жест е нежност, всяка среща е любов. Това са песните в новия краткосвирещ албум на Лили Иванова „Чуй душата ми“, това е тя – разбираща предизвикателствата, пред които сме изправени, и е тук до нас – крехки, но способни, справящи се и големи. Песните в албума утвърждават, насърчават и вдъхновяват. Ще успеем ли? Да! И сме смели, светли, застъпници за живота.

В „Чуй душата ми“ всичко е преживяно и неговият смисъл е споделен с категоричност, каквато има само, когато се изрича истината. И в тези песни Лили Иванова е водена от любовта, която винаги е възпявала в цялото й обаяние, и към която убедено и убедително ни призовава сега. Така специална, любовта е живот.

Отправна точка в албума е случка от 2013 г. Тогава варненският художник Валентин Тузсузов – Атин подарява на Лили Иванова своята картина „Чуй душата ми“. По нея сега Веселин Веселинов – Еко пише музиката, а Стефан Вълдобрев – текста на едноименната песен. Миналото не носи болка, с уроците му продължаваме напред с обич към всичко в света, с обич към живота.

Картината „Чуй душата ми“ на Валентин Тузсузов – Атин

Песните на Лили Иванова винаги са с проникновения за времето, в което живеем, дават ни нужното за нашия ден, в нашето израстване. И днес светът е нов, той има нужда от нашата любов. Устремени на крилете й, сме безстрашни в своите действия, с нея променяме, оставяме следа, с нея изпълняваме своята мисия и се осъществяваме. Втората написана сега песен от албума е „Без контрол“ с музика на Ангел Дюлгеров и текст отново на Стефан Вълдобрев.

Две от песните в „Чуй душата ми“ правят мост към края на 90-те години и началото на новото хилядолетие. Те идват с усещането за вечните истини, които сме чули и приели, които са били на наша страна през изминалото време. „Животът“ по музика на Иван Пеев и текст на Александър Петров за първи път е издадена през 1999 г. в албума „Частен случай“, „Маската“ с музика на Веселин Тодоров и отново с текст на Александър Петров е от „Илюзия, наречена любов“ от 2003 г. Животът е чудо, към него трябва да сме отговорни, в него наш ориентир са прозренията на артистите, хората на духа. И ако първите версии на тези песни звучат приласкаващо, то днес те достигат до нас с призива на Лили Иванова за действие в новите аранжименти на Ангел Дюлгеров.

Лили Иванова открива и преоткрива любовта в себе си и в публиката, дава ни подем, въодушевява ни и ни извисява. Това е нейното призвание, на което винаги е вярна, това ни е подкрепа, на която безрезервно можем да разчитаме. Албумът завършва с песента-обещание „Присъда“. Тя е написана през 1999 г. от Александър Кипров (музика) и Александър Петров (текст) и записана сега в аранжимент на Ангел Дюлгеров. Неведнъж сме я чували на живо – с нея през 2018 г. и 2019 г. Лили Иванова закрива концертите от турнетата си. Записана и поднесена на слушателите в този албум, тя поставя високите стандарти на вечната любов на Лили, по които трябва да живеем. И последната дума винаги са самите песни на Лили Иванова, които говорят по-ясно и искрено от всички думи. Да обичаме е нашата сила.

В света на Лили Иванова животът вечно продължава – осмислен и наситен с любовта, която само тя може да изпее.

Албумът е записан с LI ORCHESTRA: Ангел Дюлгеров – китари и програминг, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии, LaTiDa – беквокали. Като специални гости са поканени Милен Кукошаров – пиано, и Кристиян Чернев – виолончело, в „Чуй душата ми“, Мария Костадинова – беквокали в „Без контрол“ и Никола Петров – перкусии в „Маската“ и „Присъда“.

Официалната премиера на песните от албума ще бъде на концерта на Лили Иванова на 3 септември в Двореца на културата и спорта – гр. Варна. „Чуй душата ми“ може да бъде закупен от тази дата на концертите от ТУРНЕ 2021 на Лили Иванова, в партньорските мрежи на еMAG, Ciela, Ozone.bg, както и онлайн в iTunes, а също и да се слуша в Spotify. Тези пет прелестни песни вече звучат в ефира на Jazz FM.

Дата на издаване: 1 септември 2021 г.
Продуцент: „ЛИ 1“ ЕООД

Ключови думи: