Личен и много романтичен - новият албум

Личен и много романтичен - новият албум "Васил" на Васил Петров ни разказва вечни истории и улавя красивите моменти от живота

Личен и много романтичен е новият албум на Васил Петров, наречен "Васил". Заглавието не е избрано случайно - в проекта големият български вокалист изпълнява интерпретации на някои от своите любими световноизвестни песни, съчетани с оригинални композиции на български език.

Проектът започва с кавърверсия на хита на Deep Purple - Soldier Of Fortune и продължава с хитове на "Бийтълс" и Стинг, а така също и теми като Besame Mucho на Консуело Веласкес и класиката "Шербургските чадъри" на Мишел Льогран. Пет от записите в този албум са по музика на Васил Петров, а текстовете са създадени от Александър Петров, архимандрит Серафим, Бен Крос, Михаил Белчев и Александър Христов. Васил Петров винаги е показвал добър вкус и специално отношение към репертоара си на български език и това личи много осезаемо и в компактдиска "Васил".

Освен селекцията на песните другият любопитен момент в албума са музикантите, с които Васил Петров избира да работи. Той записва с Биг бенда на БНР, дирижиран в отделните песни от Антони Дончев, Ангел Заберски-син и Васил Спасов. В записите участват още: щрайх от Симфоничния оркестър на БНР, тромпетистът Венцислав Благоев, валдхорнистите Иван Иванов и Христо Цачев, деца от вокална група „Мечо Пух”, Пе4енката, а бекграунд вокалисти са Весела Морова и Атанас Кулински.

"Васил" на Васил Петров е албум, с който се докосваме до таланта и дълбокия вътрешен свят на един от най-обичаните български джаз вокалисти. Това е проект, който успява да улови красивите моменти от живота и с лекота ни убеждава, че романтиката, добрият вкус и искреното отношение никога не са преставали да бъдат актуални.

Дата на издаване: май 2014 г. от Българското национално радио

  • Васил Петров ще представи новия си албум "Васил" в ефира на Джаз ФМ в сряда в 14 часа. Целият албум звучи в Singin' & Swingin' в неделя от 11 ч. и идната сряда от 21 ч.
  • Подробна информация за предстоящи концерти и новини, свързани с Васил Петров, можете да откриете на неговата страница във фейсбук.