„Левъл 42“ знаят как да ни направят щастливи и го постигат с новия си концертен албум Sirens Tour Live

„Левъл 42“ знаят как да ни направят щастливи и го постигат с новия си концертен албум Sirens Tour Live

Ветераните от британската фънк група „Левъл 42“ зарадваха почитателите си по целия свят с нов двоен концертен албум и DVD, записани по време на техен концерт в Indigo O2 Arena в Лондон през септември миналата година. Продукцията излиза на пазара 10 г. след последния им студиен проект Retroglide. Именно през 2006 г. „Левъл 42“ гостуваха за първи път в България по случай 5-ия рожден ден на Джаз ФМ радио. Тогава имах удоволствието да направя телефонно интервю с лидера на групата - Марк Кинг, и добре си спомням неговия отговор на въпроса ми какво са подготвили за българските си почитатели. Музикантът сподели, че ще наблегнат най-вече на песните, които всички ние добре познаваме, защото искат да ни направят много щастливи.

В голяма степен това се явява музикалната основа и на новия концертен албум на „Левъл 42“ Sirens Tour Live, който включва някои от най-обичаните и успешни песни на формацията, сред които Lessons In Love, Running In The Family, Tracie, Heaven In My Hands, The Chinese Way, Something About You и др. Въпреки че са изминали 36 г. от създаването на „Левъл 42“, групата е съхранила ценностите и енергията си и това осезаемо се усеща в Sirens Tour Live, където седмината музиканти на сцената съчетават в експлозивна смес фънк, рок и джаз, приобщават ни с добре подбран репертоар и създават много настроение с характерния бас на Кинг и завладяваща брас секция. Главните действащи лица са: Марк Кинг (бас и вокали), Майк Линдъп (клавишни и вокали), Нейтън Кинг (китара и вокали), Шон Фрийман (саксофон и вокали), Пийт Рей Бигин (барабани и перкусии), Дан Карпентър (тромпет и вокали) и Никъл Томпсън (тромбон и вокали).

Дата на издаване: 17 юни 2016 г. от Level 42 Records

  • Избрани песни от Sirens Tour Live на „Левъл 42“ звучат днес в предаването „Следобедни импровизации“ преди по-обширното представяне на концертния албум в „Джаз емоции“ от 21 ч. Повторението на „Джаз емоции“ е в събота от 19 ч.