Let Them Fall in Love на СиСи Уайнанс за живота, в който има любов и само любов

Let Them Fall in Love на СиСи Уайнанс за живота, в който има любов и само любов

10 награди „Грами“, 12 милиона продадени записа – СиСи Уайнанс е съвременната кралица на госпъл музиката, бележита наследничка на Махалия Джаксън, а също и продалата най-много албуми госпъл певица на всички времена. Още първият й албум, излязъл през 1995 г., става платинен и с него тя печели златно грамофонче. През годините са популярни нейните дуети с брат й БиБи Уайнанс, а последния си албум издаде преди девет години. Новата й продукция бе очаквана с огромни надежди за още от утешителните й думи и прекрасното съчетание на госпъл с ритъм енд блус и соул – и почитателите й получиха всичко, на което се надяваха. Дори повече – защото за първи път в нейната музика има отчетливо аренби звучене и дискретни кънтри елементи, които отварят музиката й към нови аудитории.

Let Them Fall in Love е емоционално извисяващ, разпространявайки Божието слово за любов, укрепващ вярата, включително в силата на човешкия дух. „Песните ми са написани специално за вас. Специално за вас изливам сърцето и душата си в тях. Надявам се те да ви дадат сили, радост и любов. Животът ни поднася много изпитания и се нуждаем един от друг, за да преминем през тях. В такива периоди музиката ми помага – кара ме да се чувствам жива и това усещане ми харесва. Пейте и живейте пълноценно!“ – с това посвещение СиСи Уайнанс предава хубавата си музика на слушателите.

Песните й представят цялостна концепция за живот, в който има любов и само любов... „Само смирените ще се извисят / колкото повече си под Божието въздействие, / толкова по-високо ще се въздигнеш.“ Както казва неин почитател: „Чистата любов прокужда страха надалеч.“ Неслучайно СиСи Уайнанс винаги е отбелязвала, че пише текстове за песни само когато има какво важно да сподели със своите почитатели.

Забележително за новия албум на госпъл певицата е приобщаването на нови аудитории с аренби акцента и кънтри нюансите. Заслугата за това е на сина й – 32-годишният Алвин Лав III, който пише музиката към голяма част от песните и ги продуцира. „Отне ми известно време да прегърна неговата идея, тъй като не бях пяла в тази стилистика. За мен си беше предизвикателство да му се доверя и да направя нещата така, както той казва. „Не, мамо, не така. Направи го пак, направи го по-добре!“ И аз си мисля: „Не може да бъде!“ Но се опитах да бъда примерен клиент и добър творец, и така се оставих в ръцете на продуцента, макар това да бе синът ми.“ – разказва певицата в интервю за „Крисчън поуст“.

Алвин Лав III е един от страстните почитатели на майка си като артист. Той често я слуша на концерти с брат й БиБи, а в по-късните години й е беквокалист. Пред Националното обществено радио на САЩ той споделя: „Преди да бях определил стилистиката на новия албум, знаех, че акцент е талантът на майка ми да пее. Така си зададох въпроса: „Каква музика ще й даде възможност да разгърне дълги фрази в красиви мелодии, какви песни ще й позволят да изяви цялата мощ на гласа си?“

Резултатът е роден в любов албум за любовта.

Дата на издаване: 3 февруари 2017 г. от Pure Springs Gospel

  • Песни от Let Them Fall in Love на СиСи Уайнанс слушаме днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.