Кърк Уейлъм, братята Кибъл от Take 6 и Андре Крауч подкрепят Патрис Жегу в нейния дебютен албум Speak Low

Кърк Уейлъм, братята Кибъл от Take 6 и Андре Крауч подкрепят Патрис Жегу в нейния дебютен албум Speak Low

Патрис Жегу е от Канада. В ранната си младост тя е добър спортист: увлича се от бейзбол и волейбол, а професионално се занимава с кънки бягане. По време на ледено шоу в Монтерей, Мексико, Жегу се проявява като певица. Тогава е забелязана от свой сънародник с опит като музикален педагог. Следват уроци по музика с преподавателка от Ямайка, участие в хора на колежа и ролята на солист в „Меса” от Ленърд Бърнстайн – изпълнение с Филхармонията на Калгари. Следва поредица от успешни представяния на конкурси.

Така Патрис Жегу стига до своя дебютен албум Speak Low, записан с легендарни изпълнители. Той носи заглавието на едноименната песен от репертоара на Били Холидей и Барбра Страйсенд. Speak Low се състои изцяло от джазови стандарти и госпъл песни. Обстановката в студиото е семпла: ретро микрофон, в бенда присъства жена – саксофонист по-скоро за цвят, отколкото с музикален принос. Солистите обаче са първокласни: тромбонистът Конрад Херуиг, саксофонистът Кърк Уейлъм, Джоуи и Марк Кибъл от акапелната вокална група Take 6, Андре Крауч и неговата прочута госпъл формация Andrae Crouch Singers.

Маргарет Татчър беше казала, че Европа е създадена от Историята, а Америка от... Философията.

Дата на издаване: 6 май 2014 г. от Prairie Star Records LLC

  • Музика от Speak Low на Патрис Жегу представяме премиерно днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“, а целия албум ще чуете в All-Time Jazz Masters.