„Красотата е за всички. Тя е вълшебство, което е навсякъде около нас“: Белослава я възпя в новата си песен „Красотата“

„Красотата е за всички. Тя е вълшебство, което е навсякъде около нас“: Белослава я възпя в новата си песен „Красотата“

Гостуваща в студиото ни, за да разкаже за новата си песен „Красотата“, Белослава благодари на Джаз ФМ за красотата на музиката, която звучи в ефира ни: „Блазе на хората, които чуват музиката по Джаз ФМ и успяват чрез нея да променят това, което виждат! В задръстването, в дъжда, в мрачното време, в ежедневието – не винаги можеш да видиш нещо хубаво. Но хубавата музика – тя те пренася като насън... Така че, блазе на хората, които я чуват, и блазе на вас, които я пускате.“

Хубавата музика в нашия ефир, в който често звучат песните на Белослава, ни помага да стигнем до онова състояние на духа, в което да видим красотата навсякъде около себе си. „Красотата е за всички, тя ни прави много близки. Любовта е тази, която обединява света, онзи дар от Бога, който имаме всички. Красотата обаче е онова друго вълшебство, което животът не ни позволява да го виждаме ежеминутно, но то е навсякъде. Красотата и любовта вървят ръка за ръка.“ – каза Белослава, вярваща, че се раждаме с усет за красотата, обяснение в любов към която е нейната нова песен.

Красотата не променя света, но ни дава добра перспектива към живота и света – така можем да видим трудното и проблемите през призмата на техните решения и начина, по който можем да направим света по-добър, вместо да се отчайваме и да тъгуваме. Колко много красота има около нас усещаме и чрез звучността на тази нова песен – в нея музика създава звънтенето на кристални чаши, на прибори – вилици и ножове, дори на метална купа с бъркалка... Защото песента „Красотата“ Белослава създава със свой текст, по музика на Живко Петров и с участието още на вокалистката Елена Кокорска, вдъхновена от национална рекламна кампания, на която е лице.

Новата песен на Белослава носи хипнотичното усещане за красотата, така както самата красота ни въздейства в живота. Красотата е за всички, за всеки са даровете на изкуството, на творческото изразяване, възможността да чуем музика във всичко от своето ежедневие. Тогава осъзнаваме нещо много важно за света – че в центъра е усещането за хората около нас. „От 17 год. вече се занимавам с музика и имам щастието да се срещам с много интересни и различни хора. Опознах не толкова себе си, колкото хората около мен. Силно вярвам в това, че ние преди всичко сме хора – каквото и да правим, където и да сме, това, което носим и ни прави близки, онези дребни малки нюанси... – толкова сме хора, че това е водещо при мен. Не мога да игнорирам никого около себе си.“ – споделя Белослава и разказва, че не може да се разсърди на чистачите, които я будят с тракането на кофите сутрин, няма търпение да чуе разказите на продавачката в кварталното магазинче... „Питам всеки как е – и не от любезност, а защото искам да знам. Обичам да обичам тази човешка сетивност. Искам хората да не забравят колко сме хора преди да направим каквото и да е било.“ – казва тя, споделяйки водещото си усещане за живота.

Посланици на красотата, Белослава, Живко, Елена ни канят на празничния концерт на 15 декември в Зала 3 на НДК в програмата на Новогодишния музикален фестивал. Фестивалът е организиран от Националния дворец на културата и се провежда с медийното партньорство на Джаз ФМ. Другите основни музиканти в това събитие са Димитър Семов – барабани, Димитър Карамфилов – контрабас, Росен Захариев – Роко – тромпет и перкусии. Сред специалните гости са бийтбоксърът Скилър и танцьорката Джоана Нуамеруе, която спира дъха, както се изрази Белослава. Ще се включат и още специални гости. В подготвената, композирана и аранжирана за този концерт програма ще има диско, джаз и аренби: „Много красива музика ще звучи в Зала 3 на НДК, която също красиво ще аранжираме и ще озвучим. А на огромен екран ще се въртят видеоклипове към мои песни през годините.“ – разказа Белослава. Концертът ще ознаменува предстоящото излизане на четвъртия й студиен албум и старта на национално турне догодина.

  • Още можете да научите от интервюто на Светослав Николов с Белослава чрез бутона „Аудио“, където ще откриете и новата й песен – „Красотата“.