Красив сезон на мъдростта: Васил Петров и Росалин Наков представят съвместната песен „Есен“

Красив сезон на мъдростта: Васил Петров и Росалин Наков представят съвместната песен „Есен“

Романтичен спомен за есента: есените такива, каквито днес вече ги нямаме – със спокоен, напоителен дъжд, с вятър, който дава плът на улиците и засилва усещането за уют в дома... Това е песента „Есен“ на Васил Петров по музика на Росалин Наков с аранжимент на Ангел Заберски, по текст на Ангел Симеонов, който е и продуцент. Красивото изпълнение е на Ангел Заберски – пиано, Шибил Бенев – китара, Борис Таслев – бас, Стоян Янкулов – Стунджи – ударни, и щрайх квартет. Записът е направен в студиото на Стоян Янкулов – Стунджи.

„Получи се хубава есенна картина, без да е претенциозна. Стана нещо, което ще потопи слушателите в хубава есенна атмосфера.“ – каза в ефира на Джаз ФМ Васил Петров. Двамата с Росалин Наков са приятели от години и работят заедно от 1992 г. насам, като са събрали песни за почти цял албум. „Приятелството никога не е излишно. Когато човек може да разчита на него, е чудесно.“ – споделя Васил Петров. Росалин Наков допълва: „Приятелството помежду ни е изключително скъпо. При нас много ни помага, че се виждаме, разговаряме на различни теми и някак си естествено нашето приятелство продължава чрез музиката.“

С тази лекота музиката в песента „Есен“ идва с нотка на парижко звучене, което съвсем естествено се разполага в нашия град. „Френският отенък се появи съвсем спонтанно и е съвсем на място. Текстът е толкова образен и красноречив! Дадохме нещо и ние на този прекрасен сезон!“ – радостен е Росалин Наков.

Есента е прелюдия към зимата, а неин символ са коледните празници. Как приемат двамата есента като подготовка за тях? „Есента е сезонът на мъдростта, сезон за равносметка и може би затова – най-красивият сезон в буквален и в преносен смисъл. Тази песен илюстрира това.“ – описва усещанията си Васил Петров. Росалин Наков добавя: „Есента е нещо прекрасно, а когато песен за нея е създадена от хора, които ги крепи приятелството, можем само да се наслаждаваме на есента и на музиката.“

  • Интервюто на Светослав Николов с Васил Петров и Росалин Наков можете да чуете чрез бутона „Аудио“, където ще откриете и съвместната им песен „Есен“.

Снимка: авторът