Коледа като на кино... Актьорът и певец Сет Макфарлън посреща празниците с биг бенд, пиано, Нора Джоунс и Holiday for Swing!

Коледа като на кино... Актьорът и певец Сет Макфарлън посреща празниците с биг бенд, пиано, Нора Джоунс и Holiday for Swing!

Записан между Коледа и Нова година през 2013 г., празничният албум Holiday For Swing! на актьора, продуцент и певец Сет Макфарлън с максимална автентичност носи духа на тези радостни дни. Вокалистът и неговите партньори са работили в студия в Лос Анджелис и Лондон („Аби роуд”). Една от причините да се направи това е натовареният им график през останалата част от годината, но, от друга страна, според Сет Макфарлън времето за запис на коледен албум си е именно Коледа. Той смята, че не е възможно през другите сезони да се имитира това неповторимо празнично настроение.

До голяма степен актьорът с очарователен глас е успял да претвори в песните духа на тези празнични дни. Сред заглавията в Holiday For Swing! са Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!, I’ll Be Home For Christmas, Moonlight In Vermont, The Christmas Song. В записите участват голям 65-членен оркестър и басистът на Франк Синатра – Чък Бъргхофър, а гост-артисти са Нора Джоунс и Сара Бърелис, с които Сет Макфарлън е направил вълнуващи дуети. Продуцент на албума е легендарният Джоел Макнийли, с когото вокалистът е създал и дебютния си албум, номиниран за „Грами” – Music Is Better Than Words.

Песните от празничния нов албум Holiday For Swing! на Сет Макфарлън се разгръщат във филмови ситуации, а за това най-много е допринесъл интересният подход на актьора към текстовете. Той ги е превърнал в кратки, романтични музикални монолози с ярко отношение към акцента, произтичащ от самия текст.

Дата на издаване: 30 септември 2014 г. от Universal

  • Музика от Holiday For Swing! на Сет Макфарлън слушахме в петък в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”, а целият албум звучи в Singin’ & Swingin’.