Когато отдадеш някому сърцето си... Лорейн Федър за любовта като флирт с бедата в Flirting with Disaster

Когато отдадеш някому сърцето си... Лорейн Федър за любовта като флирт с бедата в Flirting with Disaster

Лорейн Федър е една от най-интелигентните и поетични съвременни джаз певици. Тя е дъщеря на легендарния музикант и джаз критик Ленард Федър, а също и кръщелница на Били Холидей. Новия си албум вокалистката, която тук активно се изявява и като текстописец, посвети на най-вдъхновяващото чувство – любовта, разкривайки го във всичките му проявления.

Заглавието – Flirting with Disaster, е отпечатало именно това противоречиво усещане, когато обичаш въпреки невъзможността, въпреки обстоятелствата, въпреки всичко. Лорейн Федър обяснява: „Това е първият ми албум изцяло с романтични песни за любовта. Написахме ги с другите съавтори, за да подчертаем опасността, пред която се изправяш, когато отдадеш някому сърцето си. Всяко влюбване е флирт с бедата.“ Във Flirting with Disaster Лорейн Федър със забележително вокално майсторство, прецизност и лекота разказва истории...

Много емоционален, изпълнен с красиви и въздушни вокали, както и с дълбочина и мъдрост, новият албум на Лорейн Федър събира на едно място и великолепни джаз музиканти. Един от тях е създателят на „Йелоу джакетс“ – Ръсел Феранте, и още – Шели Бърг, Еди Аркин, Дейв Грусин. Грусин участва с нова композиция по текст на Лорейн Федър, но тук тя прави със свой текст и интересна версия на класическата му пиеса от 80-те Bossa Baroque, която присъства в албума под заглавието Wait For It.

В Flirting with Disaster с красивия си и лиричен глас Лорейн Федър поетично ни споделя своя емоционален и интелигентен музикален свят, в дъното на който е чувствителността на една истинска, зряла и мъдра жена.

Дата на издаване: 7 август 2015 г. от Allegro Media Group

  • Песни от Flirting with Disaster на Лорейн Федър слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“ днес, както и в Singin’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. и в сряда от 21 ч.