Катрин Ръсел издаде сингъл в подкрепа на музиканти, пострадали от Covid-19

Катрин Ръсел издаде сингъл в подкрепа на музиканти, пострадали от Covid-19

Вокалистката Катрин Ръсел представи неиздаван досега свой звукозапис, направен през 2007 г. в Levon Helm Studios в Уудсток, Ню Йорк. Песента You Reap Just What You Sow се разпространява в дигиталните платформи от 12 юни с подкрепата на Dot Time Records и Symphonic Distribution. Всички приходи от стрийминг и даунлоуд ще бъдат дарени на Джаз фондацията на Америка в подкрепа на музиканти, засегнати от пандемията с Covid-19.

Катрин Ръсел пее и свири на мандолина в You Reap Just What You Sow. Сингълът е записан в трио заедно с Лари Кембъл (акустична китара) и Хауърд Джонсън (туба). Любопитното е, че Ръсел свири на мандолина в звукозаписи на свои колеги и по време на техни концерти, но никога досега не е правила това в свое изпълнение като лидер.

You Reap Just What You Sow e песен, написана от блус и джаз певицата Албърта Хънтър, която има успешна музикална кариера през 20-те и 30-те години на миналия век. Две десетилетия от живота си Хънтър посвещава на своята работа като медицинска сестра преди отново да се завърне към музиката. Катрин Ръсел има възможност да присъства на неин концерт в Ню Йорк през 1980 г. и я посочва сред своите основни влияния и вдъхновения. Около създаването на You Reap Just What You Sow има и един интересен момент. Известният режисьор и продуцент Робърт Олтман наема Албърта да напише музика за филма от 1978 г. Remember My Name с участието на Джералдин Чаплин, в който звучи и You Reap Just What You Sow. Песента е призив за смирение и за добро отношение помежду ни в трудни времена.