Като на сън – Марк Ронсън се завръща с любов към музиката на 90-те и мечтае за красивото бъдеще в албума Uptown Special с участието на Стиви Уондър

Като на сън – Марк Ронсън се завръща с любов към музиката на 90-те и мечтае за красивото бъдеще в албума Uptown Special с участието на Стиви Уондър

Един от лидерите на съвременната музикална сцена, Марк Ронсън оформя музикалния си вкус и творческата си чувствителност в началото на 90-те – години, когато посоките на развитие бяха много, нямаше доминиращ стил, а музикантите изживяваха своите години на невинност със свободата сами да намират своя път.

Като с машина на времето, с приказни романтични музикални детайли с нотка фантастика, Марк Ронсън с любов се връща в тази ера, като ни я разкрива в цялото й богатство. Верни на духа на епохата, но не с буквално пренасяне в съвремието ни, соул, фънк, рок, рап и диско звучат в песните в Uptown Special, около който Ронсън събира музиканти от онова и от нашето време. Някои ще почувстват носталгията на завръщането към годините на младостта и зрелостта, други пък за първи път въобще ще открият тази музика, чието развитие е в основата на изкуството днес.

От Стиви Уондър до Бруно Марс – списъкът на участниците в Uptown Special на влиятелния Марк Ронсън включва над десетима артисти, с които той прави тази лирична разходка във времето, в преживяното и в мечтите. В Uptown Special музиката е споменът за миналото, част от текстовете разказват прозата и злобата на днешния ден, а стиховете, създадени специално за проекта от носителя на наградата „Пулицър” Майкъл Чейбън, са за бъдещето, в което ще летим с красотата на любовта.

Дата на издаване: 12 януари 2015 г. от Columbia

  • Песни от Uptown Special на Марк Ронсън звучат днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”.