Карин Алисън разгръща своя красив и обигран глас, изпълнявайки песни на прочутото дуо Роджърс и Хамърстайн в новия си албум Many a New Day

Карин Алисън разгръща своя красив и обигран глас, изпълнявайки песни на прочутото дуо Роджърс и Хамърстайн в новия си албум Many a New Day

Карин Алисън е една от най-ерудираните съвременни американски джаз певици. Тя е известна със своя перфекционизъм, изследователски и аналитичен дух, защото зад всеки един от самостоятелните й проекти се крие огромен труд и задълбочено изучаване на специфичен музикален материал. Това се отнася и за най-новия й албум, който се нарича Many a New Day, и се появи съвсем наскоро като първата й продукция за лейбъла Motema.

Този албум също е белязан с конкретна тема и това е музиката, създадена от легендарните автори на песни Роджърс/Хамърстайн. В партньорство двамата са написали някои от най-красивите американски песни на 20-и век, станали прочути основно чрез бродуейски продукции, в които са били включени. Дискът на Карин Алисън представлява колекция от 14 романтични песни, интерпретирани в характерния за певицата елегантен, интимен и майсторски суингиран стил на пеене.

За албума Many a New Day са селектирани песни като Oh, What A Beautyful Morning, Happy Talk, I Can't Say No, I Have Dreamed... Тези и още други класики са изпълнени от прекрасния и пълен с радост от живота глас на Карин Алисън. А до нея застават първокласни джаз музиканти, които никак не са случайни - на пианото е Кени Барън, а на баса - Джон Патитучи.

Дата на издаване: 18 септември 2015 г. от Motema Music

  • Албумът е специален акцент на новото издание на Singin’ & Swingin’.