Камелия Тодорова записва нова версия на „Летя сама“ на Ross’n Lorina в памет на Лорина Камбурова

Камелия Тодорова записва нова версия на „Летя сама“ на Ross’n Lorina в памет на Лорина Камбурова

Песента влиза в албума „Лорина“ със сингли и неиздавани записи

През миналата година се разделихме с Лорина Камбурова, а музиката продължава да съхранява паметта. Песента „Летя сама“, записана от нея заедно с автора на музиката, текста и аранжимента Росен Пенчев в групата Ross’n Lorina през 2015 г., от миналото лято има видео, а сега – нова версия в изпълнение на Камелия Тодорова. Тя влиза в подготвяния в момента албум „Лорина“ със сингли и неиздавани материали. В оригиналния вариант на „Летя сама“ на пианото е Калин Жечев, който свири и в новия запис, но също така е съавтор на аранжимента с Росен Пенчев и аранжира струнните. На китарата е Росен Пенчев, на баса свири Веселин Веселинов – Еко, а програмирането на барабаните е на Александър Нушев, Калин Жечев и Росен Пенчев. Новата версия на „Летя сама“ е записана от Алекс Нушев в ANP Music Production.

„Още в самото начало, когато импровизирахме върху основната тема, референцията бе точно Камелия Тодорова и ранните ѝ български песни.“ – връща се към историята на песента Росен Пенчев в студиото ни. Лорина става ученичка на Камелия Тодорова, която обича да слуша Ross’n Lorina на живо. „Чувствам се горда, че съм изпълнила дълг към тази жена. Харесвах я като актриса, като човек, толкова много се радвах на успехите ѝ! С песента разказвам нейната история.“ – споделя Кеми. Тя определя варианта на Лорина като мечтанието на младия човек – неопарил се от живота, чист. „Тя беше много свободен човек, който искаше да пътува, да прави всичко. Тя живееше на 200 % в какви ли не посоки.“ – описва образа ѝ Росен Пенчев. „Новият вариант е по-тъжен, но носи позитивната нотка на „може би“.“ – добавя Камелия Тодорова. Версията на Кеми завършва с импровизация като многоточие: „Когато съм гледала навремето филми, винаги съм се учудвала на филмите с отворен край. Реших, че и аз трябва така да завърша песента. Може ли някой да каже, че полетът има край? Това е моето въображение.“ Идеята на Камелия Тодорова е изцяло в музикалната идея на Росен Пенчев: „Моето усещане за тази песен е като за старите френски филми, особено с аранжимента на струнните на Калин Жечев.“

Ross’n Lorina имат само един албум – той е почти изцяло на английски език с една песен на български. Новият „Лорина“ ще е с премиера на 27 май в „София лайв клуб“. Той излиза с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Преди това песента „Летя сама“ Кеми ще изпълни в своя спектакъл „Моят глас“ в „Театро“ на 12 май.

 

Ключови думи: