Животът на жена с характер, с дълбоки и истински чувства – Woman на Джил Скот

Животът на жена с характер, с дълбоки и истински чувства – Woman на Джил Скот

Наричат Джил Скот „нео соул богиня“ и в най-новия си албум Woman трикратната носителка на наградата „Грами“ разкрива своя огромен музикален талант, невероятния си вокален диапазон и дълбоката си душевност чрез песните, които е създала и избрала да изпее. Албумът е петият поред в дискографията й и не случайно се нарича Woman („Жена“). Чрез песните й слушателят се потапя в един богат и много емоционален свят на една жена с характер, с дълбоки и истински чувства, с виртуозен музикален талант.

Музиката в Woman е завладяваща смес от аренби, чувствен соул и хип-хоп, съчетани с ърбан бийтове и настроения, разтърсващи текстове за любовта с различните й лица, и, разбира се, всичко това украсено с вълнуващия, красив глас на Джил Скот. В цялостната музикална концепция се долавя ненатрапливо стилистично завръщане към музиката на 80-те.

Джил Скот навлиза в емоционалните дълбочини на ритъм енд блус музиката в пилотния сингъл You Don’t Know към предстоящия си пети студиен албум

За да предизвести своя албум, Джил Скот избира песента You Don’t Know, която има драматичен клип по историята, за която се пее. Прави впечатление, че и в този албум с всяка една от песните виртуозната певица и успешна поетеса си остава един откровен разказвач на истории, свързани с женската душевност, градската среда, човешките взаимоотношения...

„Ако в света около мен става нещо, с което не съм съгласна и не мога да го променя, чувствам все едно, че ще умра. Но един човек ми помогна да си върна силата. Сега той е на 6 години. Той е най-забавният, най-сладкият човек на света. Много те обичам! Написах тази песен за него...“ – сподели Джил Скот щастието да е майка по време на мини концерт по промоцията на албмуа преди изпълнението на песента Back Together, която тя посвещава на сина си.

Албумът Woman е създаден в съавторство от Джил Скот и двама нейни колеги – креативния Андре Харис и продуцента и композитор Аарън Пиърс. Той излиза от Blues Babes Records – собствения лейбъл на певицата, поетеса и актриса, която развива и активна обществена дейност. Нейната организация Blues Babes подпомага младежи от малцинствата, които желаят да се обучават в колеж. С новия си албум тя за втори пореден път оглави класацията на Billboard след успеха през 2011 г. на The Light of Sun.

Дата на издаване: 24 юли 2015 г. от Blues Babes Records/Atlantic („Орфей мюзик“)

  • Песни от Woman на Джил Скот слушаме в „Джаз ден“ и Singin’ & Swingin’ днес.