Животът е пътешествие, а не съдба – Бренда Ърл Стоукс изразява своята житейска философия в албума Right About Now

Животът е пътешествие, а не съдба – Бренда Ърл Стоукс изразява своята житейска философия в албума Right About Now

Бренда Ърл Стоукс е родена в Канада и е забележителен пианист, вокалист, композитор и преподавател. В третия си самостоятелен албум Right About Now включва 12 песни – на шест от тях тя е автор на музиката, а останалите са кавъри (два от тях са инструментални пиеси с добавен от вокалистката текст).

Лично и много емоционално е подходила Бренда Ърл Стоукс към подбора на репертоара в албума, както и към инструменталистите, участници в него. Освен гласът и пианото й, в записите звучат басът на Мат Ароноф, китарата на Стив Карденас, барабаните на Джордан Пърлсън и тенор саксофонът на Джоел Фреъм, който неизменно участва във всичките й албуми. А нейният емоционално богат глас е равноправен инструмент с останалите. Освен виртуозност, каквато демонстрира в пиесата Baiao Em Minha Cabeca, той притежава елегантност и мекота, с които разказва истории.

Бренда споделя, че новият й албум е израз на нейната лична философия за живота – той е пътешествие, а не съдба. Затова и във всички пиеси от Right About Now тя разказва свои лични истории, за които вярва, че са белязани с универсални послания. Те трогват и докосват душите на слушателите.

Дата на издаване: 8 юли 2014 г. от Magenta Label Group

  • След като представихме музика от албума Right About Now на Бренда Ърл Стоукс в петък в нашата програма, днес и идната сряда той звучи в Singin’ & Swingin’.