„Животът е хубав. И всичко ще бъде наред.“ Mind Trips ни дават вяра и вдъхват смелост в ново начало с Never Give Up

„Животът е хубав. И всичко ще бъде наред.“ Mind Trips ни дават вяра и вдъхват смелост в ново начало с Never Give Up

Всяка нота, всяка дума в песента Never Give Up на Mind Trips ни уверяват: „Животът е хубав и всичко ще бъде наред.“ „Така е. И не се предавай!“ – добавя Алекс Раева, която вече е част от групата. За нови приятни изживявания в студиото и на концерти отново се събират музиканти, работили заедно преди близо 20 години. „Поемаме в нова посока – с малко повече позитивизъм. В Never Give Up записахме цялата енергия, която ни събира.“ – казва Бурян.

Never Give Up на Mind Trips подсилва радостта в щастливите моменти и дава вяра в трудните. Тя е много приятна като настроение, но и много полезна със своето ясно и категорично звучене. Точно така Алекс Раева е написала текста и изпяла вокалите: „Песента е написана в момент, когато съм чувствала това. Самата аз имах нужда да се „натисна“, за да мисля позитивно точно в този момент. Всеки човек има подобни периоди. Много бързо излях текста и кантото. Много важно за един творец е да споделя душата си в правилния момент и да не играе това, което чувства.“ – казва Алекс в студиото на Джаз ФМ.

Енергията на песента е осезаема и имаме на разположение цели 6 минути, за да приемем нейната емоция като свое чувство. „Алекс вдъхна живот на песента.“ – казва Бурян Маслев, който е съавтор на музиката заедно с нея и с Александър Георгиев и Ясмин Исинов. Браса свирят Цветан Чобанов, Петър Щерев и Владо Митин, който е част от групата, а струнните са на Венета и Радина от групата „Стрингс“. Песента е записана на живо и новият член на Mind Trips Алекс Раева казва, че черпи с пълни шепи от възможността отново да пее с инструменти.

Връщайке се 18 – 19 години назад във времето, ще си спомним за Алекс Раева и Бурян Маслев в групата Shake. Изпълняват кавъри, но те са „подбрани с много вкус, малко по-нестандартни, неща, които винаги са ни харесвали“, както с удовлетворение заявява Бурян и изрежда: Freak Power, M People. „С голяма мъка беше раздялата ни. Съдбата го стори за добро или за лошо. Всъщност е за добро, защото всеки от нас натрупа опита, който сега ни даде тази лекота при записите. Събирайки се, явно имахме много недоизказани неща за тези 18 – 19 години. И затова песните ни стават толкова лесно.“ – обяснява Алекс Раева.

Never Give Up и още няколко песни са стъпките в създаването на албум – първият за Алекс. „Материалът върви много хубаво.“ – доволен е Бурян. И споделя, че можем да очакваме албума наесен. Но не обещава: „Или по-късно.“ Алекс обяснява: „Тази музика изисква абсолютно отдаване и спокойствие.“

Създаването й пък ще донесе много радост: „Зарежда ме приятелството, което запазихме хората от групата през всичките години. Правейки тази музика, преди всичко сме приятели. Компанията е страхотна, отпускаща и вдъхновяваща.“ – очаква следващите работни моменти в студиото Бурян. На тях им е добре, защото, както казва Алекс: „Суетата не ни е променила. Същите хлапаци сме си. И това много влияе.“

  • Интервюто на Светослав Николов с Алекс Раева и Бурян Маслев можете да чуете чрез бутона „Аудио“, а ето я и самата прекрасна Never Give Up: