Живеем не в проблеми, а в любов – Sentimental Swingers представят дебютния албум с Мишо Йосифов секстет Cradle of Love

Живеем не в проблеми, а в любов – Sentimental Swingers представят дебютния албум с Мишо Йосифов секстет Cradle of Love

Миналото е жива част от нас – и песните на Sentimental Swingers през изминалите години и в техния дебютен албум с Мишо Йосифов секстет Cradle of Love го показва. И дори, когато не сме сигурни за причината за своя реакция, но сме убедени в нейната правота – тази част от нас е в събития и преживявания, които не са просто спомен, а са част от нашата личност. Затова е и така важно да я изграждаме старателно и със специално отношение, както Sentimental Swingers – Вера, Деси и Рони, правят вече няколко години с Мишо Йосифов секстет и обобщават сега в първия си албум.

Cradle of Love съдържа девет оригинални композиции и две нови версии на популярни песни на Йосиф Цанков, изпълнени в стилистиката на суинга, но с джаз елементите, развили се в годините след това. Точно както се обогатява като личност всеки един от нас. „Решихме албумът генерално да бъде авторски и да не включваме чуждите песни, които пеем на концертите си.“ – посочи Деси в интервю по Джаз ФМ.

Въвеждащата песен „Love vs криза“ идва с посланието, че когато сме засипани с проблеми, можем само да обичаме, да правим всичко с любов и да работим за промяна към добро. „Този проект се роди в годините на криза. В съзвучие с годините, когато е създаден суингът, открихме допирни точки във времената и така си дадохме отговор. Смисълът на музиката ни е да повдигаме настроението на хората, за да може такива времена да минават в добро настроение, и жаждата за живот да бъде там.“ – обясни Рони.

Посочвайки ни пътя на любовта и обичта към живота като решение за всяка криза, Вера допълва: „Кризата е възможност да се мине по друг път, който със сигурност е по-добър от предишния. Щом сме стигнали до криза, значи не е това пътят...“

Именно радостта от музиката, която свързва Вера, Деси и Рони в Sentimental Swingers, свързва и нас, публиката им, в празниците, в които се превръщат техните концерти. „Затова е толкова хубаво – защото не сме сами.“ – казва Рони.

Мишо Йосифов, който съпровожда Sentimental Swingers със своя секстет, е аранжирал всичките песни в Cradle of Love. А момичетата изпяват дори тъжните неща така, че да ни утешат и да ни направят щастливи от това, че доброто предстои – и то е по нашите възможности.

Концертното представяне на дебютния албум на Вера, Деси и Рони е утре вечер в Sofia Live Club. И за пореден път суинг дамите ни посрещат със специално отношение – с хубава музика, със забавни изненади, с участието на балет „Нова“ и на танцьорите от Lindyhop, които от своя страна ще ни подготвят за специален танц. Той ще е за песента Swing Me on the Cradle of Love – първи сингъл от албума сред новите песни, които са включени в него. Можете да го чуете чрез бутона „Аудио“ по-горе, където ще откриете и интервюто на Светослав Николов с Вера, Деси и Рони. Концертът ще започне около 23 ч., но за репетициите на танца и потапяне в атмосферата на събитието вратите на Sofia Live Club ще отворят още в 21:30 ч.

Всички тези моменти, които дамите от Sentimental Swingers откроиха в студиото на Джаз ФМ, показват защо съставът им е толкова обичан – те правят така, че да се чувстваме специални.