Ярка утрин с музиката в „Сияния“ на Гергана Костадинова

Ярка утрин с музиката в „Сияния“ на Гергана Костадинова

Концертният живот на албума продължава днес в Singles

Вторият краткосвирещ албум на Гергана Костадинова – „Сияния“, следва нейния първи авторски албум „Сбъднати луни“, записан през миналата година с Даниеле Феббо – бас, Виктор Викторов – барабани, Петя Габрова – тамбура и вокал, и Мартин Бодуров – тромпет.

Тя свири на пиано и пее, автор е на песните, с които след като сме съзерцавали звездното небе, изгряват лъчите на ярка утрин. „Сияния“ е с музиката на светъл, шарен, пъстър, красив, хармоничен свят. Албумът е с участието на Станимира Ангелова – виолончело, Даниеле Феббо – бас, Емил Тасев – барабани.

Първият албум на Гергана Костадинова, предхождащ тези два, е съвместен с виолончелистката Весислава Тодорова. Получила класическо образование, тя открива света на джаза и преплита в музиката си и флоклор. Силно въздействие върху нея упражнява Милчо Левиев, в чийто майсторски клас в „Нов български университет“ се включва. „Успях да се докосна до музикант, който е уникален. Той е един от основателите на джаза в България в съвременния му вид, но и смесва в музиката си много жанрове. На майсторския му клас се запознах с много музиканти, с които впоследствие поддържаме връзка и свирим заедно. Бе изключително ценно за мен.“

Дизайнът на обложките на „Сбъднати луни“ и „Сияния“ е на Нели Костурска. Те излизат с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Днес е поредният концерт за представянето на „Сияния“ – в бар Singles.

Ключови думи: