Изграждаме мостове, за да се свържем помежду си - Ерик Мариентал и Чък Лоуб ни разкриват дълбочината на своето музикално общуване в албума Bridges

Изграждаме мостове, за да се свържем помежду си - Ерик Мариентал и Чък Лоуб ни разкриват дълбочината на своето музикално общуване в албума Bridges

Двамата топ музиканти – саксофонистът Ерик Мариентал и китаристът Чък Лоуб, обединяват своя талант в първия си съвместен албум, наречен Bridges. За последно те записваха заедно през 2012 г., когато Лоуб беше специален гост в компактдиска на саксофониста - It's Love.

Ерик Мариентал и Чък Лоуб са двама от най-известните инструменталисти в съвременния джаз. През последните 20 години всеки от тях се радва на успешна солова кариера и също така работят с други артисти и в други проекти – саксофонистът е свирил с Чик Къриа, The Rippingtons, Jeff Lorber Fusion, а китаристът е член на супер групите Fourplay и Jazz Funk Soul.

Албумът Bridges е свидетелство за нещо, което се случва само между музиканти, имащи специална връзка помежду си. За щастие на своите многобройни почитатели Мариентал и Лоуб успяха да намерят време въпреки десетките си ангажименти и да ни разкрият повече от магията на своето общуване. Резултатът от съвместната им работа са 10 композиции, с които изграждат мост между различните си влияния, простиращи се от фюжън, през ню ейдж до смуут джаз. Музиката в Bridges е поетична, разнообразна, фина и очаквано добра.

Към Ерик Мариентал и Чък Лоуб в албума се присъединяват басистът Джон Патитучи, барабанистът Байрън Лендам, а на перкусиите е Дейвид Чарлс. Повечето от пиесите са написани от Лоуб, две от тях са дело на творческото дуо, а сред репертоара от оригинални композиции добре се вписва и една кавърверсия – нов прочит на класиката на Кийт Джарет Lucky Southern.

Bridges е албум за различните посоки и за това как, подавайки ръка на човека до нас, изграждаме мостове помежду си и успяваме да се свържем в нещо красиво. Bridges е и албум за вглеждането в себе си, за обръщането към нас самите в така желаните моменти на отпускане и релаксация.

Дата на издаване: 21 август 2015 г. от Shanachie


Crossing - първият сингъл от албума на Ерик Мариентал и Чък Лоуб. Видеото е дело на Бил Касън.