Истинско духовно преживяване с Ленард Коен и новия му албум Popular Problems

Истинско духовно преживяване с Ленард Коен и новия му албум Popular Problems

Два дни след като навърши 80 години Ленард Коен поднесе на многобройните си почитатели своя нов албум - Popular Problems. Компактдискът, който е 13-ти в дискографията на именития музикант, е с продължителност само 36 минути, но въпреки това времето се оказва напълно достатъчно, за да успее албумът да развълнува и трогне дълбоко слушателя. Песните – 9 на брой, са наситени с емоции, богати на нюанси и позволяват на всеки един от нас да открие по нещо за себе си.

Повечето от композициите са написани в съавторство с продуцента Патрик Ленард, работил с десетки от най-успешните артисти в света на музиката , сред които Мадона, Браян Адамс, Елтън Джон, Род Стюарт, Браян Фери и мн. др. В песните се преплитат блус, рок, госпъл и така характерния за Ленард Коен фолк, темите са общочовешки и засягат проблеми като любовта , войната, природните бедствия, а една от песните (A Street) препраща към трагедията от 11 септември 2001 г.

Новият албум на Ленард Коен Popular Problems е фин, семпъл и дълбок, в него всяка дума и нота имат значение. В отделните записи звучат клавишни, китара, бас и барабани, а на моменти допълнителен колорит придава и цигулката. Гласът на Коен е топъл и уверен, хипнотичен, завладяващ и приковаващ. Легендарният музикант е подкрепен от три бекграунд вокалистки, които правят изпълненията плътни и още по-богати. Не случайно Ленард Коен е сред най-големите в музиката. Той има дарбата да създава красота и да я превръща в духовно преживяване.

Дата на издаване: 23 септември от Columbia Records

  • Записи от Popular Problems на Ленард Коен очаквайте в понеделник в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“, а целия албум ще имате възможност да чуете в предаването All Time Jazz Masters.