Истината за живота – да живееш мечтата си: Джонатан Бътлър я изповядва в Living My Dream

Истината за живота – да живееш мечтата си: Джонатан Бътлър я изповядва в Living My Dream

Животът и изкуството на композитора, певец и китарист Джонатан Бътлър са тясно свързани с неговата вяра в Бог и активната му евангелистка дейност. Той редовно пее и свири на църковни служби, които го вдъхновяват за радост и любов – щастлив, той споделя тези свои чувства в публикациите си в социалните мрежи, при срещите си с почитатели и в интервюта.

Всяка нота в Living My Dream излъчва упование в Бог и вяра в доброто, за което сме предназначени. Албумът на южноафриканския музикант започва с African Breeze – със свежия, чист полъх на безбрежието и необятните хоризонти, а мелодичността на композицията е романтика за душата и танц за тялото. В заглавната песен Living My Dream Джонатан Бътлър разказва за обикновения човек, който цял живот следва мечтите си. Между успехите и пораженията, никой не може да спре твоя полет, изповядва музикантът и споделя своето откритие – ние сме на този свят, за да живеем с поривите на сърцето. Само така можеш да бъдеш истински, да бъдеш щастлив, уверява Джонатан Бътлър. Следващата пиеса Be Still идва със съзерцанието – моментът да осмислим казаното до тук и да се подготвим за промяната в живота, която ще ни облее в светлина. Вечната сила на светлината е възпята в следващата композиция – Let There Be Light.  После Heart and Soul посочва, че трябва да си предан, а когато съгрешиш към своя спътник – да си признаеш и да искаш прошка. All About Love е за благодарността към Бог, че си открил истинската любов, която те води в живота.

Така, пиеса след пиеса, Джонатан Бътлър разсъждава за добротата, споделя любовта, призовава към вяра, а човекът в неговата музика е фино и крехко същество, изтъкано едновременно от слабости и сила. В Living My Dream той се обръща към слушателя с думи на доброта и с красива соул, фънк и ритъм енд блус музика.

Дата на издаване: 23 юни 2014 г. от Artistry Music

  • Living My Dream на Джонатан Бътлър представяме премиерно в „Джаз ден” днес.