Христо Вичев разказва за чудесата на живота в новия си албум In Search of Wonders

Христо Вичев разказва за чудесата на живота в новия си албум In Search of Wonders

In Search of Wonders („В търсене на чудеса“) е четвъртият, този път двоен албум на Христо Вичев квартет. Според Христо Вичев „чудесата“, които стоят в основата на този албум са онези хубави момент в нашия живот, като приятелството и семейството, които осмислят нашето ежедневие, но които ние обикновено не забелязваме поради напрежението и стреса.

Момчетата от квартета са открили и други „чудеса“. Това са чудесните импровизации на Христо Вичев – китара, Вебер Яго – пиано, Дан Робинс – бас, които изпълват със съдържание In Search of Wonders. Барабанистът Майк Шенън се изявява както солист само веднъж, но изпълнението му е запомнящо се. Той деликатно ни отвежда към финалната пиеса на първия диск, озаглавена Almost Home. На въпроса защо „Почти в къщи“ отговаря Христо Вичев в интервюто си за Джаз ФМ Радио, дадено преди няколко дни, което тази вечер звучи в All-Time Jazz Masters и което идната седмица ще продължим да излъчваме и ще публикуваме на нашия сайт.

Използването на интродукция или прелюдия към дадена тема е любим похват на Христо, който той е използвал и в други свои албуми. Петнадесетте пиеси в двата диска на In Search of Wonders са драматургически свързани и не могат да бъдат разглеждани като отделни разкази със свои собствени сюжети.

Дата на издаване: 11 януари 2016 г. от First Orbit Sounds Music

  • Пиеси от In Search of Wonders на Христо Вичев слушаме днес и идния вторник в „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и All-Time Jazz Masters