Холивудската звезда Джеф Голдблум с втори джаз албум - I Shouldn't Be Telling You This

Холивудската звезда Джеф Голдблум с втори джаз албум - I Shouldn't Be Telling You This

Трудно е да избягаш от представата за разглезена холивудска звезда, решила сякаш от скука да опита нещо ново, насочвайки се към джаза. Вероятно случаят с актьора Джеф Голдблум би бил точно такъв, ако не бяха талантът и дългогодишната му любов му към тази музика, които той разгръща и в новия си албум от 2019 г. I Shouldn't Be Telling You This. Звукозаписният си дебют Голдблум направи година по-рано с проекта The Capitol Studios Sessions, който зае челните места в класациите за джаз.

Публиката по света познава Джеф Голдблум от участието му във филми като „Джурасик парк“, „Денят на независимостта“, „Ани Хол“, „Мухата“, „Грандхотел „Будапеща“ и др. Голдблум е отраснал в семейство на баща, фен на джаза и от малък познава изпълненията на Ерол Гарнър и теми като Misty. Известният актьор свири на пиано от дете, в ранните си тийнейджърски години вече акомпанира на вокалистки и е ангажиран с първите си гигове. Паралелно с кариерата си в Холивуд той поддържа своите изяви на пианист, а през последните години редовно може да бъде чут в Rockwell Table & Stage в Лос Анджелис.

Джеф Голдблум записва новия си албум I Shouldn't Be Telling You This с Mildred Snitzer Orchestra. Логично е да си зададем въпроса коя е Милдред Снитцер? Изборът на име на групата е само една от очарователните истории, съпътстваща музикалния път на актьора. Милдред Снитцер е приятелка на майката на Голдблум от Питсбърг, която често им е ходила на гости и той решава да нарече своята формация на нея. В Mildred Snitzer Orchestra участват Hammond B-3 органистът Джо Баг, басистът Алекс Франк, китаристът Джон Стоун, барабанистът Кени Елиът, саксофонистите Джеймс Кинг и Скот Гилман, а в някои от запсите свири и тромпетистът Гилбърт Кастеланос.

В своята селекция за I Shouldn't Be Telling You This Джеф Голдблум се спира на музика на Хърби Хенкок, Ървин Бърлин, Джо Хендерсън и др. Интересно решение е да бъдат представени известни песни под формата на диптих, обединявайки The Sidewinder на Лий Морган с The Beat Goes On на Сони Боно и The Thrill Is Gone на Хендерсън/ Браун с Django на Джон Луис от Modern Jazz Quartet. Втората версия е записана с участието на Майли Сайръс – не особено сполучливо изпълнение. Други от специалните гости в продукцията като Шарън ван Етън, Фиона Епъл и Грегъри Портър се справят чудесно. Изпълненията са заредени с настроение, в тях осезаемо се долавя любовта към джаза и удоволствието, което носи досега до него. Въпреки бляскавата продукция записите са белязани от искреност и липса на претенция. Финалът на албума е най-приятната изненада. Баща на две малки деца, Джеф Голдблум прави нежна, топла и въздействаща вокална версия на приспивната песен Little Man, You’ve Had a Busy Day и така сякаш задава посока за следващия си албум.

Дата на издаване: 1 ноември 2019 г. от Decca