Хармонията на живота с усмивка и любов Бет Мидлър изпява в албума си It’s The Girls!

Хармонията на живота с усмивка и любов Бет Мидлър изпява в албума си It’s The Girls!

Чувството за хумор и романтичната душа на Бет Мидлър искрят в нейния нов албум It’s The Girls!, посветен на хармониите, които женските вокални групи са изпели от 40-те до 90-те години на миналия век. Но тя развива тази музикална линия и в посоката на живота – с хармонията, която можем да внесем в него с усмивка и любов. И със сливането с хората около нас, със света, както се съединяват в съзвучие многото вокални партии в албума, всички те – изпълнени от Бет Мидлър. Тогава сърцето е щастливо, независимо какво се случва, както песните в It’s The Girls! са различни като съдържание и като послание, но изпълненията им са в една посока – обърнати към щастието и радостта.

It’s The Girls! е 25-ят албум на Бет Мидлър и първи студиен от 8 години насам. Той съдържа 15 хита на групи като The Andrews Sisters (Bei Mir Bist Du Schon), Martha & The Vandellas (Come And Get These Memories), The Supremes (You Can’t Hurry Love) чак до TLC (Waterfalls). „Преди много години се влюбих в гласовете, звучащи в хармония, особено пеещите заедно жени. Този албум е скромен опит да ги почета заради радостта, която ми дадоха, която дадоха на света“, пише Бет Мидлър в посвещението си към албума. За него певицата, актриса и общественик ни обеща: „Ще припявате, ще поплачете и ще искате още и още“. А също – и ще усилим звука и ще танцуваме! Жизнерадостта на Бет Мидлър е заразителна с нейния свеж хумор, невинна романтика и забавна самоирония.

It’s The Girls! съдържа и дует с Дарлийн Лав – много популярна сред ценителите в Съединените щати 76-годишна певица и актриса, която неотдавна гледахме във филма, посветен на беквокалистите – „На крачка от успеха“ (20 Feet From Stardom). Продуценти са също свързаните с музиката и киното Марк Шейман и Скот М. Ризет. Шейман създаде с Бет нейната класика Wind Beneath My Wings (от саундтрака на филма „Плажове”), написа музиката за „Лак за коса“ (Hairspray) и „Чарли и шоколадовата фабрика“ (Charlie And The Chocolate Factory), както и за много популярния, но неизлъчван у нас телевизионен музикален сериал на NBC – Smash (с номинация за „Златен глобус“ през миналата година и с епизодични роли на такива звезди като Ума Търман). Шейман коментира: „Всичките тези песни, изпълнени от дамски групи, така, както бихте искали да ги чуете, с изключение на тези, които обърнахме с главата надолу... Рок версии, суинг версии, балади, Бет говори на себе си – тройни хармонии, на които можете да припявате – в горния регистър, в долния регистър, а ако не можете да решите – в средния! Ако сте такива горещи почитатели на Бет Мидлър, какъвто съм аз, надявам се (и абсолютно вярвам), че ще се влюбите в този албум. Той дори ще излезе на плоча!“

Пред Billboard Бет Мидлър споделя: „От малка обичам звученето на женски гласове в хармония. Винаги пеех, докато слушам тези записи. Не правехме ли всички така? Мисля, че към тях ме привличаше идеята, че мога да бъда част от групата. Не просто да припяваш, а да пееш с момичетата! И тъй като с този албум правя обзор на наследството на дамските вокални групи, ги преобразих. Особено силно – песента Can't Hurry Love.“

It’s The Girls! е албум за красотата, която ще спаси света.

Дата на издаване: 17 ноември 2014 г. от Warner/„Орфей мюзик”

  • Акценти от It’s The Girls! Слушаме в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”, а албума в цялост представяме в All-Time Jazz Masters.