Фюжън музиката е негова голяма любов. Страстта си към нея басистът Владислав Мирчев изразява в дебютен краткосвирещ албум с пет оригинални пиеси

Фюжън музиката е негова голяма любов. Страстта си към нея басистът Владислав Мирчев изразява в дебютен краткосвирещ албум с пет оригинални пиеси

Композициите разкриват образа на музикант със задълбочени познания за джаза и истинска любов към него

Фюжън музиката е голяма любов и истинска страст за Владислав Мирчев. Басистът през годините участва в множество проекти в тази стилистика, а сега за първи път представя свои оригинални творби.

Снимка: Светослав Николов

Петте композирани и аранжирани от него пиеси са вдъхновени от реални преживявания и се отличават с подчертана мелодичност. Красивите теми дълго отзвучават в съзнанието. Творбите Владислав Мирчев свири с музикални сподвижници, добре познати имена от джаз сцената ни: Мирослав Найденов – китара, Димитър Хрусанов – клавишни, Веселин Цветанов – барабани.

Снимка: Светослав Николов

За първи път те прозвучаха на живо в Delta Blues Bar в София – за да им се насладим и възхитим, за да пожелаем още срещи с тази музика.

Снимка: Светослав Николов

Ice Cream Shoes носи заряда на младежката енергия и ентусиазма за музиката.

Sunshine Rumba е безгрижното време, чийто ход се измерва с щастието, което изпълва момента.

Easy е за вникването в дълбочината на преживяването и осмислянето му.

Mellow Days дава топлина и безгранично спокойствие.

A Friend of Mine е красивият израз на сърдечна благодарност.

Целия албум можете да чуете и на страницата на музиканта в Soundcloud.

Пиесите от дебютния албум на Владислав Мирчев – музикален продуцент на Jazz FM, са вече в ефира ни. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Музикални инициативи“.

Снимка: Светослав Николов

Името на Владислав Мирчев е сред любимите на почитателите на джаз музиката. Най-новите му изяви са като член на квартета на легендарната вокалистка Мими Николова, с която това лято той свири на джаз фестивалите във Велинград, Камен бряг и Синеморец. Много са неговите концерти и с Миро Найденов бенд, както и с Brass Squad. Владислав Мирчев е участник в редица специални проекти на Jazz FM с музика, която звучи на живо и след това остава в ефира на радиото.

Снимка: Светослав Николов

Интервю: Владислав Мирчев след дебютния си албум с авторска музика: „Ще полагам всички възможни усилия да продължавам напред и не мисля, че има нещо, което да ме спре“

Ключови думи: