Earth, Wind & Fire претворяват свои хитове като коледни песни в първия си празничен албум – Holiday

Earth, Wind & Fire претворяват свои хитове като коледни песни в първия си празничен албум – Holiday

Сбъдната мечта – Коледа с фънк ритъма на Earth, Wind & Fire! За групата албумът Holiday е продължение на духовното пътешествие, което те започнаха през 70-те. И за да направят връзката естествена, те включват не само популярни традиционни и госпъл коледни песни, но и празнични версии на два от големите си хитове – Happy Feelin' от 1975 г. тук звучи като Happy Seasons, а September от 1978 г. – като December. И пак любовта ще ни направи по-добри и ще влее щастие в живота ни! За да е паралелът по-категоричен, а усещането още по-наситено, в тези изпълнения звучи гласът на Морис Уайт. От оригиналния състав на Earth, Wind & Fire тук присъства активно името на Филип Бейли. Продуценти на албума са синът му – Филип Джей Бейли, и Майрън Маккинли. И още един спомен за големите дни на слава на легендарната група – Boogie Wonderland от 1979 г. тук е пресъздадена като темперамент и звучене в любимата коледна песен Winter Wonderland. С What Child Is This групата се завръща към Fantsay от 1978 г.

Holiday е 21-ят студиен албум на Earth, Wind & Fire. Той е фънк продължението на госпъл музиката, чието звучене присъства като постоянна линия в албума. Открива го Joy to the World, който звучи като химн – единствените думи, които се изпяват тук, са от заглавието на песента. Госпъл рефренът звучи на фона на неустоим инструментален фънк, с какъвто могъщите музиканти от тази група десетилетия наред правят невъзможно да не танцуваш, докато ги слушаш. По-бавните песни в албума пък разтапят сърцето – и ни канят да прегърнем любимия човек в танц.

За да засвидетелства специалното си отношение към публиката в Япония – традиционно привързана към музикантите, които са били на върха на славата си преди десетилетия, групата включва в албума и своя версия на японска зимна песен. Всеотдайни, Earth, Wind & Fire стават част от нашите празници със своята музика, която близо половин век празнува живота.

Дата на издаване: 21 октомври 2014 г. от Legacy

  • Песните от Holiday на Earth, Wind & Fire звучат днес в „Джаз ден” и All-Time Jazz Masters.