Дъщерята на Нина Симон - Лиса Симон, разкрива красивия си и дълбок глас във втори соло албум, наречен My World

Дъщерята на Нина Симон - Лиса Симон, разкрива красивия си и дълбок глас във втори соло албум, наречен My World

На 25 март дъщерята на легендарната Нина Симон - Лиса Симон, реализира втория си соло албум, наречен My World. Тя е на 53 г. и едва 51-а годишна се осмелява да запише първия си самостоятелен проект - All Is Well. Когато той се появи през 2014 г., се радваше на голям успех и бе повод Лиса Симон да направи няколко турнета в САЩ и Европа, където получи и голямата любов на публиката.

Това е една от причините тя да продължи по този път и да запише още един прекрасен музикален албум, с който разкрива красивия си и дълбок глас, своето изпълнено с опит и лекота музициране и безспорния си талант. И този албум представлява силна колаборация между Лиса Симон и Ерве Самб, в която соул и джаз се срещат в още по-впечатляващи аранжименти и оркестрации. Във втория си албум певицата е поканила интересни гост-музиканти като е подсилила брас секцията, струнните, перкусиите и е въвлякла хорови изпълнения в някои от песните. Силата и въздействието на 13-те оригинални композиции от My World се съдържа най-вече в в гласа на Лиса - дълбок, обигран, откровен и белязан с огромния опит, натрупан от безбройните й изпълнения като актриса на „Бродуей“.

Навярно малцина знаят, че преди музикалната си кариера Лиса Симон е прекарала своето време в армията на военновъздушните сили на САЩ. Това я отдалечава от музиката, но й осигурява лична независимост. Тя преживява трудно детство и сложни отношения с известната си майка, коята освен с прекрасната си и въздействаща музика, е прочута и с особения си характер. Лиса Симон започва професионалната си музикална кариера, когато е около 30-годишна и дебютира на „Бродуей“ с роля в мюзикъла „Исус Христос - супер звезда“. По-късно печели престижната награда на Националния Бродуей театър за ролята си в „Аида“, а през 1999 г. най-после е поканена от своята майка, за да пеят заедно на една сцена. За жалост това е същата година, в която Нина Симон разбира, че е болна от рак.

След смъртта на майка си през 2003 г. Лиса Симон издава албума Simone On Simone с гласа на Нина Симон, а през 2009 г. следва световно турне на Лиса в почит на майка й - Нина Симон.

Дата на издаване: 25 март 2016 г.