Дъждът ще отмие тъгата и слънцето ще ни събуди в нов порив към взаимност в Let It Rain на Mr. Moon и Маги Алексиева – Mey

Дъждът ще отмие тъгата и слънцето ще ни събуди в нов порив към взаимност в Let It Rain на Mr. Moon и Маги Алексиева – Mey

И дъждът ще отмие тъгата от раздялата, за да ни събуди слънцето в нов порив към взаимност. Защото любовта ни осмисля и ни свързва. С песните на Mr. Moon и Маги Алексиева – Меу тази най-силна емоция идва с осъзнаването на това колко много тя ни определя. Колко силно я желаем. Колко малко имаме, когато я нямаме. Колко много ще направим, за да я осъществим. Любовта е най-голямата награда за онова допълнително усилие, което ще ни изведе една крачка напред в живота.

В поредната им съвместна песен Let It Rain любовта е свършила, но животът продължава и очакваш хубавото, което предстои, което неизбежно ще постигнеш. „За мое изключително голямо удоволствие с партньора ми в този проект Mey сме се намерили на изключително дълбоко ниво. Когато започваме да творим, аз й споделям музикални идеи, тя ми връща своите. В този процес на работа имам чувството, че тя е в главата ми и страхотно допълва разбирането ми за това как искам да завърша тази идея. Контактът е страхотен. В този контекст успяхме много добре да съчетаем настроението на аранжимента с изключително дълбокия текст на Маги.“ – каза Младен Димитров в интервю по Джаз ФМ за представяне на песента.

За да достигне музиката им до най-широки кръгове почитатели, те използват възможностите на онлайн стрийминг платформите. „Това е бъдещето. Плюсът е, че в минутите след като реализираш своя творба и я пуснеш в публичното пространство, веднага получаваш обратна връзка и коментари от хора, които се вълнуват.“ – казва Младен, насърчен от положителните отзиви. И специално посочва един от тях. „Барабанистът на Jamiroquai написа изключително подкрепящ коментар за нашата песен. Той е човек, на кого се възхищавам и съм почитател от много години. Очакваме още много неща да се случат. Това е само началото.“ – в съзвучие с песента казва Младен.

Ремикс на Let It Rain ще даде началото на предаването му Jazztronica по Джаз ФМ днес от 18 ч. с повторение в събота от 22 ч. „Ще стартирам сета с ремикс на нашия сингъл, който е от легендите от Лос Анджелис Groove Junkies & Reеlsoul. От там нататък ще бъдем подвластни на тази стилистика и ще продължим със соулфул и леко афроелектронен хаус звук.“ – представи предаването той.

Двамата с Маги Алексиева са натрупали много идеи през последната година. Let It Rain е поредната им песен, а между бързо ставащите им популярни сингли двамата не спират концертните си участия. „Първоначално идеята ни бе да съберем материала в един албум. Но впоследствие решихме да направим експеримент. Във времето, в което живеем, динамиката на аудиостриймовете предполага издаването на единични сингли с ремкси. Сметнахме, че така ще се обърне по-голямо внимание на всяка една песен. Така решихме да ги разделим в отделни издания, които излизат от различни лейбъли, с надеждата да стигнем до повече хора.“ – описва концепцията по представянето на музиката им Младен Димитров. Издател на Let It Rain е британският Duffnote Recordings, собственост на известния музикант, продуцент и диджей Ричард Ърншоу.

Макар DJ Mr. Moon казва, че някой ден двамата може да издадат синглите в албум, категоричното усещане е, че това ще се случи. Описващи различните изживявания в любовта, в своята съвкупност песните им изразяват нашата същност.

  • Интервюто на Светослав Николов с Младен Димитров – DJ Mr. Moon, можете да чуете чрез бутона „Аудио“.