Две родини – рождената и музикалната, са в сърцето на Даяна Крол и в пълната версия на актуалния й албум – Wallflower – The Complete Sessions

Две родини – рождената и музикалната, са в сърцето на Даяна Крол и в пълната версия на актуалния й албум – Wallflower – The Complete Sessions

Пълната версия на албума Wallflower на Даяна Крол хвърля мост между двете традиции, които тя събира в живота и творчеството си. Wallflower – The Complete Sessions прави връзката между Канада, където е родена тя, и Съединените щати, където учи в колежа „Бъркли“ и започва да се занимава с музика професионално в Лос Анджелис. В това издание, което явно представя всички подготвени съвместно с президента на Verve Дейвид Фостър материали, чуваме четири нови песни спрямо луксозната версия на албума и осем, ако сме си закупили стандартното издание. Така в общо 20 пиеси Даяна Крол споделя с почитателите си своите любими мелодии и текстове от годините на израстване и развитие.

Даяна Крол обяви предстоящото излизане на Wallflower – The Complete Sessions в началото на септември – в навечерието на европейското си турне, за да насърчи интереса към концертите, а също и да подкрепи продажбите на албума си, от който към този момент за броени седмици почитатели вече бяха изкупили 600 000 екземпляра. Тази допълнена версия на продукцията съдържа интересни и значими песни, като всяка от тях идва с много специално послание.

Даяна Крол издава разширена версия на Wallflower с четири допълнителни песни

За предстоящата поява на пълния албум Даяна Крол ни подготви в началото на септември с дуета с нейната сънародничка Сара Маклоклън по песента If You Could Read My Mind на друг канадец – Гордън Лайтфут. Написана за раздялата, в изпълнението на двете дами песента звучи като обещание за взаимност. Нежната A Case of You е първото изпълнение на Даяна Крол на песен на канадката Джони Мичъл. Към традицията на кънтри музиката на Съединените щати през призмата на съвременното джаз звучене на Канада отвежда дуетът с иконата от Нешвил Винс Гил по класиката на кънтри звездата Фред Нийл Everybody's Talkin’. Wallflower – The Complete Sessions завършва с най-красивата и емоционална песен от проекта. Истински бисер с нежна цигулка, придружаваща пианото и гласа на Даяна Крол, е класиката на Нийл Йънг Heart of Gold.

Романтиката е главен герой в Wallflower на Даяна Крол и Дейвид Фостър

По-рано, успоредно с премиерата на стандартното издание на Wallflower, на пазара излезе и луксозна версия с още четири песни, две от които – записани на живо: Sorry Seems To be The Hardest Word (на Елтън Джон) и заглавната (на Боб Дилън). Към пианото и вокалите на Даяна Крол в първата Дейвид Фостър свири на синтезатор, а във втората заедно с Крис Уолдън аранжира партиите на струнен квартет. В допълнение, тази версия на албума съдържа също песента на Джон Ленън и Пол Макартни In My Life и дуета с Джорджи Фейм в песента Yeh Yeh, която Монго Сантамария записа за албума си от 1963 г. Watermelon Man, а скоро след това текст й добави Джон Хендрикс, за да я представи с вокалното трио „Ламбърт, Хендрикс и Рос“. В това изпълнение на баса свири Крисчън Макбрайд.

Преживяването Wallflower от тук нататък може да бъде обогатено единствено с издаване на концертна версия на албума. Съдейки по отзивите от срещите с публиката в Канада и Съединените щати, възторгът се примесва със сълзи на вълнение – чувства, с които романтичната Даяна Крол умее да гали публиката.

Дата на издаване: 25 септември 2015 г. от Verve

  • Днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“ представяме четирите нови песни, включени в пълното издание – Wallflower – The Complete Sessions, на актуалния проект на Даяна Крол. Двата концертни записа от луксозната версия на албума, както и подбрани изпълнения от концертния Live in Paris от 2002 г., слушаме в „Джаз емоции“ довечера от 21 ч. и в събота от 19 ч.