Двайсет години след началото на соловата си кариера Чайна Моузес записва своя албум-мечта: Nightintales

Двайсет години след началото на соловата си кариера Чайна Моузес записва своя албум-мечта: Nightintales

Двайсет години след началото на соловата си кариера Чайна Моузес издава албум изцяло с оригинална музика. „Ако не поемеш риск, не знаеш какво може да се случи. Така че аз се хвърлям смело напред, защото това да играеш на сигурно може да те убие в крайна сметка.“ – казва Чайна. Неслучайно тя определя проекта си Nightintales като „сбъдната мечта“.

Чайна Моузес създава музиката и текстовете заедно с британския хип-хоп и R&B продуцент Антъни Маршал. Повечето от композициите са написани в рамките само на 5 дни, в които двамата разговарят интензивно, а песните се изливат на един дъх, естествено и с лекота. Проектът е записан в Лондон с английски музиканти, като Чайна твърди, че за нея е било важно той да има британско звучене. Nightintales съчетава джаз, соул, блус и фънк и е израз на това, което е Чайна Моузес днес, израз на нейната идентичност.

Музиката е в кръвта на американската вокалистка, която от години живее в Париж. Моузес е дъщеря на една от големите джаз диви – Ди Ди Бриджуотър, но отдавна е намерила своя път и не е в сянката на прочутата си майка. Nightintales е шестото заглавие в дискографията на Чайна, която винаги е гледала на себе си като на разказвач на истории. В новия си компактдиск тя ни представя своите нощни приказки, пропити от тайнственост, чувственост и женско очарование. Звученето на Чайна е зряло и не оставя съмнение за любовта и решителността, с които певицата е създала новия си албум.

Дата на издаване: 31 март 2017 г. от Musik Produktion Schwarzwald New

  • Песни от Nightintales на Чайна Моузес слушаме днес в предаванията „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.