Джил Скот навлиза в емоционалните дълбочини на ритъм енд блус музиката в пилотния сингъл You Don’t Know към предстоящия си пети студиен албум

Джил Скот навлиза в емоционалните дълбочини на ритъм енд блус музиката в пилотния сингъл You Don’t Know към предстоящия си пети студиен албум

Джил Скот намира истинската си сила в ритъм енд блуса. Една от младите звезди на ню джаза и аренби музиката поема в нова посока с предстоящия си пети студиен албум. Навлизайки все по-надълбоко в музиката и в силата на изразяване на емоции, тя ни представя разтърсващо изпълнение на песента You Don’t Know за отстояването на любовта с цената на всичко като анонс за предстоящия си пети студиен албум.

Всеки нов проект на Джил Скот е крачка към зрелостта. От популярността на съвременния танцувален джаз и интепретацията на темата за любовта в посоката на младежката градска култура, певицата върви напред, връщайки се по-назад в музикалната история и навлизайки по-дълбоко в чувствата. Тенденцията класическият ритъм енд блус да се оформя като център на нейната музика усетихме през миналата година, когато Джил Скот изпълни с невероятно наситена емоция песента Rock Steady на концерта Women of Soul, организиран от Белия дом. Там тя пя редом до класиците на жанра Арита Франклин и Пати Лабел и младите Джанел Моне и Ариана Гранде. Създаването на предходния си албум – Hidden Beach, представен заедно с някои от най-добрите в хип-хоп културата, тя описа като процес на себеопознаване – решила да представи различните роли на жените в обществото, тя всъщност непрекъснато е откривала себе си; опознала своите нужди и желания, тя настойчиво ги утвърждава. „Той стана албум за мен – за завистта, гнева, трудностите, самотата, радостта, страстта, възторга.” – каза преди четири години Джил Скот.

И ето че сега, в навечерието на появата на новия й албум, чуваме как Джил Скот изповядва невъзможността да се разделиш с човека до теб в песента You Don’t Know. Тя отново е за личното преживяно – как си готов на всичко за любовта, за това колко сила можеш да откриеш в себе си, за да я отстояваш. И докато изстрадва болката с песен, по лицето й се стичат сълзи... Ритъмът на решимостта да дадеш всичко отмерват ударните на барабаниста от групата The Roots Куестлав. Режисьор на разтърсващото със своя драматизъм видео е Нзинга Стюарт, с когото Джил Скот създаде филма With This Ring.

След тази песен вече няма да наричаме Джил Скот една от първите дами на ню джаз музиката, а ще я определяме като една от силните представителки на съвременния ритъм енд блус.

Дата на издаване: 17 март 2015 г. от Warner/„Орфей мюзик”

  • Пилотният сингъл You Don’t Know от предстоящия нов албум на Джил Скот звучи от днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”.