Джазът е естествено продължение на човешката душа в All I Need на Artone и Марина Драгомирецкая

Джазът е естествено продължение на човешката душа в All I Need на Artone и Марина Драгомирецкая

Музика за мечти – новата песен на продуцента Artone (инж. Живко Йорданов) All I Need е записана с вокалистката Марина Драгомирецкая и изразява с музика това, което кара сърцето да трепва. Мечтата за близост в любовта тук е сбъдната с нежност и красива мелодия. „Всичко, от което имам нужда, е в тази песен – има дълбочина, има усещане, има чувство, има история, има тъга, има радост, има желание, има съблазън. Тя съдържа всичко, което човек трябва да опита да направи – да запази интереса към това да усеща живота”, каза в студиото на Джаз ФМ Artone. Марина Драгомирецкая сподели своите усещания за музиката на Живко и текста на Ивелина Тодорова с думите: „All I Need е музика за любов – за това истинско и трепетно усещане да се събудиш сутринта и да видиш до себе си любимия човек”.

All I Need е втората песен, която Artone представя от новия си проект. Тя е продължение на съвместната работа с Jullane (Юлияна Манолова) по Feel The Groove – изпълнение, което двамата представиха в студиото ни в края на миналата година, и което от тогава насам звучи по Джаз ФМ и онлайн радиото ни за модерен джаз Jazz FM Lounge. All I Need е естествено развитие на музикалното партньорство и житейското приятелство, което събира Живко, Марина и Юлияна. В записа на новата песен участват тромпетистът Петър Македонски и Кирил Коев, който има толкова сериозно участие в създаването й, че Artone го определи като съавтор с думите: „Той придава този жив привкус на музиката, която създаваме”. Марина пресъздава джаз емоцията в този чилаут проект. „Вярвам, че се получи нещо красиво и истинско, нещо наистина ново”, каза тя. Artone допълва: „Много е казано в музиката, но сега има възможност да комбинираме цялото наследство. Джазът придаде цвят на музиката, изградена от стереотипи. Джазът разчупва всичко и оставя хората безмълвни, защото там човек може да направи всичко, което желае, и да се получи добре. Джазът е естествено продължение на човешката душа. В All I Need използвах броукън бийт, чилаут звучене с по-минорен тембър, дъб ефект, който ни препраща към съвсем друг тип музика, а вокалът на Марина придава истинска лирика и проникновеност на самата песен. Получи се нещо различно, с което се забавлявах през цялото време”.

Усещането на All I Need Artone определя с думите: „Това е песен, от която може би всеки човек има нужда. А музиката – тя трябва да бъде спасение, а не цел. Трябва да можеш да я усетиш и когато си тъжен, и когато си радостен – и през цялото време да си доволен от това, което чуваш, и това, което усещаш.” Марина Драгомирецкая разви мъдростта „Всеки човек е остров”: „Ако намериш своята любима песен, песента, в която наистина гориш, тя може да се превърне в твоя остров, в твоето изцеление дори. Тази песен е по-скоро песен за размисъл, отколкото песен за танц. Мисля, че всеки е преживявал историята, която се разказва в нея. Остава ни да успеем да си построим тази красива история и да живеем на този прекрасен остров колкото се може по-дълго”.

  • Песента All I Need, както и интервюто на Светослав Николов с Artone и Марина Драгомирецкая, можете да чуете чрез бутона „Аудио”. Изпълнението звучи в ефира на Джаз ФМ и по онлайн радиото ни за модерен джаз Jazz FM Lounge.