Джаз за безметежно лято – в Beyond Марио Бионди пресъздава по модерен и увлекателен начин музикалната атмосфера от 70-те и 80-те

Джаз за безметежно лято – в Beyond Марио Бионди пресъздава по модерен и увлекателен начин музикалната атмосфера от 70-те и 80-те

Отново магнетичен с богатия си плътен и въздействащ глас, този път в новия си албум италианецът Марио Бионди е заложил на танцувални и витални ритми, идеални за безметежни летни преживявания.

Beyond е заглавието на новата му продукция, която е седма поред в дискографията му. Той се завръща на сцената две години след ултрауспешния си албум Sun, който го отведе до номер едно в класациите за най-продавани албуми и достигна до платинен статус на продажби. На голям интерес се радваха и двата му коледни албуми, появили се в две последователни години – Mario Christmas от 2013 г. и Very Special Christmas Mario от 2014 г.

Новият проект на Марио Бионди съдържа 13 очарователни песни, белязани с енергията на соул музиката и фънки звученето. Една от най-завладяващите интерпретации е на песента Love Is a Temple, която е и първият сингъл от албума. Танцувални, жизнерадостни и много директни – композициите в Beyond са преди всичко отражение на безпогрешния стил на италианския певец със силно разпознаваем плътен глас, напомнящ на моменти на Бари Уайт. За новите си изпълнения той е избрал по-комуникативен и популярен стил. И е допълнил своя музикален свят с нови елементи, закачливи детайли и модерни изразни средства, които умело преплита с характерния си стил.

Към неговия прекрасен глас и музикални способности за новите му записи се присъединяват Шарън Джоунс и The Dap Kings – прочутата американска фънк-джаз група. С тях Марио Бионди ревитализира класическите прийоми във фънк и соул музиката и пресъздава музикалната атмосфера от 70-те и 80-те години по нов, съвременен, модерен и много привлекателен начин.

Дата на издаване: 12 май 2015 г.

  • Музика от новия албум на Марио Бионди представяме днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“. Цялата продукция очаквайте в новото издание на Singin’ & Swingin’.