Джаз, фънк и много душа, вложени в първия албум на супер триото Jazz Funk Soul

Джаз, фънк и много душа, вложени в първия албум на супер триото Jazz Funk Soul

Зад името Jazz Funk Soul стоят трима от най-успешните музиканти в съвременния джаз - Джеф Лорбър (клавишни), Чък Лоуб (китара) и Евърет Харп (тенор саксофон). След поредица от съвместни концерти те пренасят химията помежду си от сцената в студиото и така се ражда албумът Jazz Funk Soul, който включва 10 оригинални композиции. Името на групата и проекта очертават стилово посоката на записите, които са предназначени за широк кръг от слушатели и пленяват със своето свежо и енергично звучене, със запомнящите се мелодии и завладяващия груув.

Jazz Funk Soul тази седмица заема 5-та позиция в класацията на "Билборд" за джаз албуми, което не е изненада, имайки предвид, че музикантите от въпросното супер трио отдавна са открили формулата за успех. Лорбър, Лоуб и Харп се чувстват добре заедно и това помага за органичното звучене на албума. В него всеки от тях е вложил не само таланта, но и душата си.

Дата на издаване: 24 юни 2014 г.

  • Албумът Jazz Funk Soul е с премиера в ефира на Джаз ФМ днес. Музика от него ви представяме в предаванията "Джаз ден" и "Следобедни импровизации". По-долу публикуваме първия сингъл от проекта - Serious Business.