Джаван живее, за да разкаже, в новия си албум Vidas Pra Contar

Джаван живее, за да разкаже, в новия си албум Vidas Pra Contar

Най-после излезе дългоочакваният нов албум на бразилския певец, композитор и музикант Джаван. Той се нарича Vidas Pra Contar, а това означава „Живее, за да разкаже“. Екзотични, музикантски и много вълнуващи, най-новите му записи разгръщат любимия за мнозина и ярък стил, който се нарича чисто и просто Джаван.

Джаван е един от най-продуктивните и харесвани бразилски музиканти, станал популярен първоначално с песните си за бразилски телевизионни сериали. Но това не му било достатъчно, затова той се отдава на сериозната музика, като създава свой безпогрешен и самобитен музикален стил.

Стилът на Джаван е смес от съвременна латино музика, поп, джаз и неконвенционални синкопирани ритми, характерни за неговите композиции. Повлиян от североизточния бразилски фолклор, големият музикант се отличава с екзотично звукоизвличане, което допълнително е подчертано от красивата и загадъчна фонетика на родния му португалски език. Съвремнните бразилци твърдят, че той е наследникът на Антонио Карлос Жобим.

Всичко това Джаван е разгърнал в най-новия си албум Vidas Pra Contar, който е 23-ят поред в дискографията му. В него той разказва истории от живота, пречупени през неговия поетичен музикален поглед. Истории, които ни впечатляват и изненадват с малки детайли и нюанси. В новите му песни се забелязва композиторска зрялост и дълбочина, а това, което е съумял да запази, е неподражаемия си стил на музициране и пеене.

Дата на издаване: 6 ноември 2015 г. от Luanda Records

  • Песни от Vidas Pra Contar на Джаван слушаме в „Джаз ден“ и Desafinado.