Distant Dreams на Ерол Ракипов - албум, в който всяка една от пиесите е отделен, завършен разказ

Distant Dreams на Ерол Ракипов - албум, в който всяка една от пиесите е отделен, завършен разказ

В новия си, втори албум – Distant Dreams, Ерол Ракипов е останал верен на себе си. „Далечните спомени“ бурно нахлуват в съзнанието на Ерол, който не прави опит да ги подреди или да прави от тях история. Просто всяка една от пиесите е отделен, завършен разказ.

Сполучливата метафора Odd Times, означаваща както неравноделни тактове в музиката, така и „странни времена“ в исторически контекст, само поставя началото на албума. Следват разказите за съня на малкото циганче, за шопa в Ню Йорк, както и за старата мелница. Изящна мелодия е в основата на Bosphorus, а партньорите на Ерол са представени чрез находчивото заглавие Miami – Sofia (via Havana). Това са българите Петър Славов – бас, Любомир Господинов – сопран и тенор саксофони, и кубинците Мартин Бехерано – пиано, Дейвид Леон – алт саксофон и Лудвиг Афонсо (барабанист, който работи с виртуоза Елдар Джангиров) – ударни инструменти.

Ерол не е забравил и своите ментори. Той е посветил финалната пиеса Todora на покойния професор Добри Палиев, а анотацията към албумa е от световноизвестния Гери Бъртън. Ето какво е написал Бъртън: „През годините Ерол Ракипов е узрял като музикант. Той е развил свой собствен стил по отношение на инструмента, а също и като бендлидер. Неговият последен албум Distant Dreams е истински триумф. Ерол свири чудесно, което не е изненадващо. Освен това е композирал своя собствена музика за проекта. Неговите партньори в бенда са първокласни музиканти“.

Дата на издаване: 16 юни 2017 г. от Oa2 Records