„Дисни“ за хората с винаги млад дух – We Love Disney на Дейвид Фостър и Verve е със звездите и музикалните стилове на Америка

„Дисни“ за хората с винаги млад дух – We Love Disney на Дейвид Фостър и Verve е със звездите и музикалните стилове на Америка

Третата част на колекцията We Love Disney идва с най-големите млади звезди на Съединените щати: Ни-Йо, Джеси Джей, Джейсън Деруло, Гуен Стефани, Ариана Гранде, Тори Кели, Джеси Уеър, Брена Уитакър, Юна и много други. Песните от най-обичаните мюзикъли на „Дисни“ – „Мъпетите“, „Малката русалка“, „Аладин“, „Книга за джунглата“, „Покахонтас“, „Аристокотките“, „Пепеляшка“, „Замръзналото кралство“ и други, са в стиловото богатство на музиката, характерна за Съединените щати – аренби, джаз, фънк, соул, блус, кънтри, госпъл. Обединителят е майсторът на хитове Дейвид Фостър – човек с огромен талант и живо въображение, носител на 16 награди „Грами“ и президент на компанията-издател на продукцията – Verve.

„Дисни“ отново е вълшебство с най-популярните млади звезди на Америка и прочутия майстор на хитове Дейвид Фостър

Новата колекция We Love Disney е продължение на поредица, започнала във Франция през 2013 г. Положителният отзвук от този албум провокира идеята за световно издание – американското. По него Дейвид Фостър работи в продължение на година, тъй като трябва да съобрази записите с натоварения график на толкова много популярни изпълнители. „Това, което научих, изготвяйки този проект, е че няма човек на земята, който да не се усмихне, когато чуе думата „Дисни“. Всеки има любим момент или любима песен от филм на „Дисни“. Това откривах на всяка крачка от работния процес.“ – казва Дейвид Фостър в интервю за „Билборд“. Междувременно през 2014 г. излиза и австралийско издание на проекта, а през тази вече се състоя премиерата на индонезийско, като предстои представянето и на италианско.

We Love Disney празнува трогателните моменти от филмите на компанията, създадена от Уолт Дисни да забавлява и насърчава към добродетелите на любовта, предаността, приятелството... Техните послания остават с нас, както личи и от нежността и доброто чувство, с което вокалистите подхождат към любими песни от тях, а също и по дълбокото въздействие върху слушателите. „Би било малко да кажем, че това са велики песни. Те са нещо повече. Всяка от тях е малко парче от нашите големи истории.“ – казва още в интервюто за „Билборд“ Дейвид Фостър.

Макар основно ангажирани в модерния аренби жанр, всички изпълнители в този албум, по думите на Дейвид Фостър, имат „дълбоки корени в сериозната музика“. Той посочва като свой любимец Ни-Йо, от чието пеене са възхищава по време на работата по един от проектите си Hit Man, а като новото си откритие споменава Тори Кели. Продуцентът и издател ни кани да чуем и дебютния албум за Verve на Брена Уитакър, която представя като новата джаз звезда. В неговото мнение винаги е добре да се вслушваме, тъй като Фостър има вроден талант за откриване на бъдещи звезди – той първи повярва на Майкъл Бубле и го подготви за бляскавото бъдеще.

„С песните от тези филми имаш свобода, можеш да направиш, каквото пожелаеш – толкова много ги обичат хората! Целта ми бе да ги направя да звучат така, все едно може да са били създадени преди 30 години или както биха били продуцирани след 30 години. Исках да отдам почит към тяхното универсално звучене.“ – споделя Дейвид Фостър пред „Билборд“. Песен след песен, колекцията We Love Disney завършва с It’s a Small World, в която се включват всички изпълнители, за да илюстрират истината, че на този свят можем да бъдем толкова близки един с друг.

Дата на издаване: 30 октомври 2015 г. от Verve и Walt Disney Records

  • Песни от We Love Disney звучат днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.

Музиката от хитови филми, създадени от подразделението на „Дисни“ – Pixar, ще звучат на живо, изпълнени от Оркестъра на Класик ФМ под диригентството на Максим Ешкенази на 28 февруари от 18 ч. в Зала 1 на НДК. Pixar in Concert е част от цикъла „Музиката на Америка“, организиран от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Представлението е лицензирано от Disney Music Publishing и Buena Vista Concerts. Докато оркестърът свири, на голям HD екран на сцената малките зрители и техните родители ще бъдат зарадвани от популярните герои от „Играта на играчките“, „Колите“, „Търсенето на Немо“, „Храбро сърце“, „Рататуй“ и „Таласъми ООД“. Студиото Pixar е създадено през 1979 г. като част от групата на Lucasfilm, през 1986 г. е закупено от Стив Джобс, а през 2006 г. е придобито от „Уолт Дисни“. Билетите за Pixar in Concert са на цени от 20 до 60 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК и онлайн на Ticketsbg.com. Децата до 6-годишна възраст, които няма да ползват отделно място, ще могат да видят шоуто на символична цена от 2 лв., което покрива тяхната застраховка, по изискване на „Дисни“. Закупилите абонамент за цикъла „Музиката на Америка“ 2015 – 2016 г. могат да ползват отстъпка от 10% от цените на билетите за Pixar in Concert само на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ срещу представяне на абонамента.