DePhazz актуализират най-големите си хитове в Private и подсилват апетита ни за още и още хубава музика и щастливи преживявания

DePhazz актуализират най-големите си хитове в Private и подсилват апетита ни за още и още хубава музика и щастливи преживявания

Най-големите хитове на DePhazz излизат с обновен предимно акустичен звук в албума Private. Германската ню джаз група върви към своята 20-а годишнина и преди да представи в края на пролетта албума с нови композиции Prankster Bride обобщава стореното досега. Десет хита, сред които My Society, The Mambo Craze и Something Special, звучат като създадени сега – звукът им е кристален и чувствен, съвременен. Това са характеристики на музиката на DePhazz, които през тези две десетилетия им спечелиха много почитатели, включително и в България – DePhazz бяха сред участниците във фестивала ни Sofia Jazz Peak.

С новите, по-спокойни и съзерцателни версии на добре познатите песни на DePhazz можем да открием и да преоткрием музикантите. Който ги чува за първи път, все едно е направил това когато и да е през последните 20 години – звученето на песните им маркира момента тук и сега, на което германските музиканти дължат и своята никога незаглъхнала популярност. Ако пък сме ги слушали и преди, чрез развитието в звученето на песните ще открием и своето собствено развитие – ще съпоставим моментите „тогава“ и „днес“, за да видим колко далеч сме стигнали, до каква зрялост ни е извел животът. А и още веднъж ще си припомним, че темите за откриването на любовта и на мястото ни в света са винаги, винаги актуални.

Записите за Private музикантите правят в рамките на три дни в Берлин. Водещ вокалист е владетелката на емоциите на публиката Пат Епълтън, която ще помним и с елегантното й поведение и облекло на концерта на групата в София през 2009 г. Private ни припомня колко прекрасни песни DePhazz са създали през годините и, естествено, подсилва апетита ни за още и още хубава музика и щастливи преживявания.

Дата на издаване: 29 януари 2016 г. от Edel