Дарявай, и ще имаш: с новата си коледна песен The More You Give (The More You'll Have) Майкъл Бубле ни приканва към щедрост, гостувайки за пета година в домовете на почитателите си

Дарявай, и ще имаш: с новата си коледна песен The More You Give (The More You'll Have) Майкъл Бубле ни приканва към щедрост, гостувайки за пета година в домовете на почитателите си

Да даряваш е най-сладкото в живота – Майкъл Бубле възхвалява щедростта в новата си коледна песен The More You Give (The More You'll Have). Жизнерадостна, танцувална, забавна, но и изпълнена със смисъл и желание за близост, песента съпътства петото коледно телевизионно предаване на чаровния изпълнител и предшества момента на появата на бял свят след месец на второто му дете.

Както животът е постоянно развитие, така и The More You Give (The More You'll Have) не следва обичайния модел на редуване на куплети и припеви – вместо това тя последователно изгражда образа на празника в любимите срещи с приятели, в грейналия от радост град и в желанието у дома да прегърнеш любимия човек. Като изпълнен с любов, даряващ любов познаваме Майкъл Бубле – с новата си песен той просто ни приканва да последваме примера му. Сингълът излиза официално на музикалния пазар този петък, но още днес го представяме в програмата на Джаз ФМ със съдействието на лицензианта на Warner Music за България – „Орфей мюзик“.

Има Дядо Коледа! Майкъл Бубле влиза в милиони домове и сърца с Christmas

За пета поредна година почитателите на Майкъл Бубле ще отворят вратите на домовете си и ще го поканят до камината с неговото специално коледно телевизионно предаване. За първи път това се случи през 2011 г., когато той записа празничния си албум Christmas. Шоуто бе гледано от над 8 500 000 души в САЩ и Канада, а от албума до момента са се продали близо 10 милиона екземпляра. Christmas постави прецедент, като стана първият коледен албум с престижната канадска награда „Джуно“ в категорията „Албум на годината“. Само преди няколко дни Майкъл Бубле получи сертификат за платинен статус на продажби на Christmas в родната Канада.

Майкъл Бубле получава плакет за диамантен статус на продажби в Канада на албума Christmas

На следващата година певецът се завърна в родния Ванкувър, за да запише своето празнично шоу. В него включи виртуален дует с Бинг Кросби на песента White Christmas. Специалните гости през 2013 г. бяха Марая Кери и Мери Джей Блайдж. Миналата година Майкъл избра Ню Йорк, а записът бе осъществен в култовата зала Radio City Music Hall, където всички големи в света на популярната музика са изнасяли концерти, записите от които години след това са се слушали в значими албуми.

Барбра Страйсенд разказва зимни приказки с Майкъл Бубле в четвъртото телевизионно коледно шоу на канадския певец

„За пети път хората ме посрещат в домовете си, в които влизам с искрената си любов към празника и към коледните песни. За пета година споделям празниците с хората, които чувствам толкова специални!“ – развълнуван казва Майкъл Бубле във видеообръщение за предстоящото събитие. Петото коледно предаване е заснето на необичайно място – Холивуд. Майкъл обяснява: „Хората никога не биха свързали Коледа с Холивуд. И точно затова много ми се иска самият аз да открия какво е да празнувам Коледа в Холивуд – култово място!” Компания му правят специални гости – с част от тях пее, с други се весели в града. Трите гост-вокалистки са Шарън Джоунс с нейната формация The Dap-Kings, Тори Кели и сънародничката му Селион Дион. За Шарън Джоунс Майкъл Бубле разказва, че са работили заедно и преди и че я обича като човек и като творец. „Който я види, не може да не се влюби в нея! Тя е толкова пълна с любов.“ – щедър е на комплименти Майкъл. За Тори Кели казва, че е един от най-големите гласове в музиката днес и направо я определя като „невъзможно добра“. За Селин Дион посочва, че е мила, че излъчва топлота, че е красива като личност, че е искрена… Двамата са не само приятели, но той се заявява и като неин голям почитател. С други гости Майкъл е подготвил комедийни скечове на емблематични за Холивуд места – сред партньорите му са Джей Лено, Ева Лонгория, Блейк Шелтън и други. Шоуто той обяви с усмихната снимка в социалните мрежи, която придружи с текста: „Още веднъж ме поканиха в домове по целия свят, за да съм с хората там на празника, който означава много за мен. Както виждате по израза на лицето ми – толкова съм благодарен!“

Майкъл Бубле по време на снимките на коледното си телевизионно предаване

Разбира се, новият сингъл The More You Give (The More You'll Have) е акцент в програмата, изпълнена с любими коледни песни: This Christmas, Here Comes Santa Claus, Jingle Bells, White Christmas и Have Yourself a Merry Little Christmas са някои от тях. С групата си Майкъл изпълнява и акустична китка от песни, избрани от следващите го в социалните мрежи. Така той продължава тази връзка с публиката, която обогати последното му турне – преди всеки концерт изпълняваше със състава си акустично и най-често – акапелно, по една избрана от почитател песен, като често компания му правеше първородният син Ноа. Сега, когато очаква второто си дете, Майкъл Бубле с още по-голяма радост се завръща в миналото с коледните песни, които е слушал като малък, с които е израснал. „Още нося това сладко чувство хората да сме добри един към друг“ – казва Майкъл Бубле и именно към щедрост в добротата ни призовава с новия си сингъл.

Майкъл Бубле отново спечели отличието „Джуно“ – той заслужи Наградата на публиката и разказа за щастието да е съпруг и баща

А щедростта в музиката и изкуството изведе Майкъл Бубле до поредното признание в дните преди празниците. На 7 ноември той бе почетен на Алеята на славата на Канада. Церемонията се проведе в Торонто, а записът от нея ще бъде излъчен на 17 декември.

Майкъл Бубле е отличен на Алеята на славата на Канада

Дата на издаване: 4 декември 2015 г. от Warner Music/„Орфей мюзик“

  • Новата коледна песен на Майкъл Бубле – The More You Give (The More You'll Have), слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.

През миналата година вокалистът гостува в коледния албум на Идина Мензел, с която изпълни класиката Baby, It's Cold Outside. Можете да си я припомните на сайта ни тук, където сме публикували подробности за проекта Holiday Wishes.

Източник на снимките: MichaelBuble.com